Afbeelding
Heidie Mulder-Stoffer

Militairen oefenen in de regio

za 15 januari 2022 Hardenberg

Van maandag 31 januari tot en met vrijdag 11 februari houdt Defensie oefeningen in Overijssel en Gelderland. Deze militaire oefening speelt zich onder meer af op het gebied van de gemeenten Twenterand, Hardenberg en Ommen.

De militairen houden in genoemde periode een oefening waarbij hun verkenningsgroepen getraind worden. Daarbij vinden de volgende activiteiten plaats: Het verkenningseskadron beoefent het verkennen van routes en objecten (bruggen, viaducten, et cetera), en het betrekken en inrichten van waarnemingsposten; De militairen overnachten op verschillende locaties verspreid over het gebied; De verkenners treden op met het verkenningsvoertuig de ‘Fennek’ en opereren in ploegen van twee voertuigen met elk drie personen aan boord; De militairen verplaatsen zich bewapend door het gebied. Er wordt geen gebruik gemaakt van (oefen)munitie.

De oefenende eenheden maken in principe alleen gebruik van openbare wegen, paden en terreinen. Wanneer gebruik gemaakt wordt van niet openbare wegen, paden en terreinen wordt vooraf toestemming gevraagd aan de rechtmatige eigenaar of beheerder van het terrein. De eenheden doen er alles aan om overlast en hinder aan derden te voorkomen.

Schaderegeling

Is er, ondanks alle voorzorgsmaatregelen, schade ontstaan door de oefening? Meld dit dan aan: Ministerie van Defensie, CDC/JDV/Sectie Claims, Postbus 90004, 3509 AA Utrecht, 030–2180420, Jdvclaims@mindef.nl.

COVID-19

Defensie maakt deel uit van de groep van vitale organisaties en functies om Nederland te laten blijven functioneren. Defensie moet daarom al die tijd gereed zijn om een noodzakelijke bijdrage aan de samenleving te blijven leveren, en ook om de voorbereidingen van diverse missies te garanderen. Tegelijkertijd moet Defensie verdere piekbesmetting van COVID-19 binnen Defensie voorkomen. Ondanks de gedeeltelijke vrijstelling worden de richtlijnen van de Rijksoverheid zo veel mogelijk gevolgd.

Afbeelding
Gospelpaasdienst Hardenberg 56 minuten geleden
Afbeelding
Drie voertuigen botsen op Hardenbergerweg bij Bergentheim Hardenberg 1 uur geleden
Afbeelding
Zoek het ei, paasstaakslepen en Sail Kampen Hardenberg 1 uur geleden
Afbeelding
Veenmuseum open haart deuren Twenterand 2 uur geleden
Afbeelding
De Koppel bij Hardenberg Buiten Hardenberg 2 uur geleden