Midwinterhoorns van de Reest en Vecht Bloazers zorgden op het schoolplein en bij de kerk voor nog meer sfeer.
Midwinterhoorns van de Reest en Vecht Bloazers zorgden op het schoolplein en bij de kerk voor nog meer sfeer. De Langewieke

Sfeervolle kerst op KBS de Langewieke

zo 19 december 2021 Dedemsvaart

De vervroegde kerstvakantie zorgde ervoor dat op de meeste basisscholen afgelopen week al kerst gevierd werd. Op De Langewieke zorgde de ouderraad ervoor dat het kerstontbijt, dat gepland was op 23 december, last-minute verschoven kon worden naar vrijdag 17 december. Aan het begin van de ochtend genoten alle kinderen in hun eigen groep aan mooi gedekte tafels van een heerlijk ontbijt.

Daarna werd er gestart met de kerstviering in de vorm van een ‘drive through’. In de klas las juf of meester het eerste deel van het kerstverhaal voor. Daarna liep de groep naar de kerk, waar ze ontvangen werden door de hoofdengel. De kinderen van groep 5 tot en met 8 lieten een klein stukje van de afgelaste kerstmusical zien. De ochtend werd afgesloten met muziekspel door verschillende leerlingen en het aansteken van de vierde adventskaars.

“Door de extra inspanning van veel ouders, vrijwilligers en het team werd de vervroegde kerstochtend bijzonder fijn en gezellig,” aldus directeur Nicky Wolthuis.

Dedemsvaart

Afbeelding
Auto raakt te water aan de Hoofdvaart in Dedemsvaart Hardenberg 1 uur geleden
Afbeelding
Bijzondere Vrijheidscolleges voor basisscholen uit Ommen Ommen 7 uur geleden
Afbeelding
'Doorgaande Lijnen' bij HardenbergArt Hardenberg 11 uur geleden
Afbeelding
Workshop 'fietsknooppunt app' Hardenberg 12 uur geleden
Afbeelding
Sjoelers in actie Hardenberg 12 uur geleden