Afbeelding

Nieuwbouw in centrum van Ommen

vr 17 december 2021 Ommen

Het college van B en W van de gemeente stelt de Gemeenteraad voor om het bestemmingsplan ‘Centrum Ommen, herziening Burggraven’ vast te stellen.

Het bestemmingsplan heeft betrekking op de herontwikkeling van de percelen aan de Brugstraat 10-1 en Prinses Julianastraat 1-1a in het centrum van Ommen. De bebouwing is verouderd en voldoet niet meer aan de eisen en wensen van deze tijd. Het is de bedoeling dat de bestaande bebouwing wordt gesloopt en dat er nieuwbouw komt met ruimte voor commerciële doeleinden. Daarnaast komen er 15 appartementen en 7 rijwoningen.

De plannen zijn niet in overeenstemming met het geldende bestemmingsplan waardoor er een bestemmingsplanherziening is vereist. Het ontwerp bestemmingsplan heeft zes weken ter inzage gelegen en er is één zienswijze. Deze zienswijze is van de eigenaar van het tankstation. Het college van B en W geeft aan dat bij de beoordeling van het bestemmingsplan en onderzoek is onderzocht of het plan voldoet aan de ruimtelijke ordening. Dat betekent dat rekening moet worden gehouden met alle relevante omgevingsaspecten hiertoe behoort ook het tankstation.

Voordat het bestemmingsplan als ontwerp ter visie is gelegd is er vooroverleg geweest met het Waterschap en de Provincie Overijssel. Ook de direct omwonenden zijn geïnformeerd over de plannen. Daarnaast zijn er een tweetal inloopbijeenkomsten georganiseerd. De Stichting Ommer Molens is akkoord met de overschrijding van de bouwhoogte binnen de molenbiotoop. De bouwhoogte van de beoogde ontwikkeling verschilt binnen het plangebied, maar overstijgt in meer en minder mate de toegestane hoogte binnen de molenbiotoop. De Stichting Ommer Molens vindt dat er compensatie nodig is in de vorm van het kappen/verplaatsen van een boom. Het gaat om de eik die gelegen is langs de Vecht, ten zuidwesten van molen Den Oordt. Als deze eik wordt verplaatst of gekapt gaat de Molenstichting akkoord met de ontwikkeling. Er is onderzoek uitgevoerd naar de verplaatsbaarheid van de boom. Dit is geen optie. Daarom is in overleg met de Stichting Ommer Molens besloten over te gaan tot kap van de boom. Het Waterschap en Provincie Overijssel hebben aangegeven dat het bouwplan doorgang kan vinden 

Afbeelding
'Doorgaande Lijnen' bij HardenbergArt Hardenberg 2 uur geleden
Afbeelding
Workshop 'fietsknooppunt app' Hardenberg 3 uur geleden
Afbeelding
Sjoelers in actie Hardenberg 3 uur geleden
Zo ziet de Aziatische hoornaar er uit .
'Jagen' op Aziatische hoornaar Hardenberg 3 uur geleden
Afbeelding
Waardering voor zwerfafvalvrijwilligers Hardenberg 4 uur geleden