Weekblad De Toren draagt de zorg een warm hart toe. Daarom hebben de medewerkers van De Toren een speciale wensactie voor de zorg in het leven geroepen.
Weekblad De Toren draagt de zorg een warm hart toe. Daarom hebben de medewerkers van De Toren een speciale wensactie voor de zorg in het leven geroepen.

Hart voor de Zorg wensactie

wo 8 december 2021 Hardenberg

Er was eens een wens… dat was goed voor een mens. Iemand die in de zorg werkt en dat nu al goed merkt. Overuren en COVID-19 patiënten heen en weer, het worden er steeds meer. Weekblad De Toren draagt de zorg een warm hart toe. Daarom hebben de medewerkers van De Toren een speciale wensactie voor de zorg in het leven geroepen. 

Weekblad De Toren bestaat 65 jaar en dit briljanten jubileum is al gevierd met diverse acties het afgelopen jaar. “Deze wensactie is de laatste in de rij en een gebaar voor de zorg. Je kunt de actie breed bekijken en tweeledig invullen. De wensen zijn niet alleen voor zorgmedewerkers, maar kunnen ook voor bewoners zijn uit een zorginstelling zodat de zorg ontzorgd wordt”, aldus Margret Ticheler, kantoormanager van Weekblad De Toren. “Een wens zou bijvoorbeeld kunnen zijn om een sta-opstoel te plaatsen in een zorginstelling. Je ontzorgt dan het personeel omdat een bewoner zelfstandig uit deze stoel kan komen. Het beplanten van een tuintje bij een zorginstelling kan ook een wens zijn”.

Bestuurslid Ria van Duiven vult aan: “We hebben in april 2020 al een activiteit gehouden omdat we de behoefte hadden toen iets te doen voor alle mensen die door het coronavirus in isolatie zaten in zorg- of verpleeghuizen. Moeilijke en bizarre tijden voor alle mensen maar vooral voor hen die geen bezoek van familie of vrienden mochten ontvangen. Alle bewoners in zorg- en verpleeghuizen in het verspreidingsgebied van Weekblad De Toren kregen toen een tas vol lekkernijen. Dit was een geweldig succes. Nu is het december 2021 en zijn de meeste mensen gevaccineerd, maar toch is de corona nog steeds niet onder controle en hebben de medewerkers in de zorg het nog steeds erg zwaar. Deze willen wij nu in het zonnetje zetten door een speciale wens in vervulling te laten gaan”.

Wensen in vervulling

Weekblad De Toren stelt 6.500 euro beschikbaar en wil zoveel mogelijk wensen in vervulling laten gaan. 

Tot vrijdag 31 december kunnen de wensen ingeleverd worden bij Weekblad De Toren, het InformatiePunt en bij boekhandel Heijink aan de Markt. Eventueel kunnen de wensen ook via info@detoren.net aangeleverd worden. De wensen worden beoordeeld door een commissie van vier personen en welke wensen in vervulling zullen gaan, wordt bekendgemaakt in De Toren van 12 januari. 

“Hoe mooi zou het zijn als we de mensen in de zorg, die zich in deze tijd het vuur uit de sloffen lopen, eens even in het zonnetje kunnen zetten. Wij zeggen doen, lever een wens in en draag de Zorg een warm hart toe”, besluiten Margret en Ria. 

Op pagina 11 vindt u de advertentie Hart voor de Zorg met de spelregels.

Afbeelding
Afbeelding
Ontdekkingstochten in het stadshart van Hardenberg, in het IP Hardenberg 9 minuten geleden
Afbeelding
Gemeente nieuws week 17 Hardenberg 16 minuten geleden
Afbeelding
alfa-college zet in op mentale gezondheid studenten Nieuws Ingezonden 38 minuten geleden
Afbeelding
PCBS De Hoekstee viert eeuwfeest Hardenberg 1 uur geleden
Afbeelding
Scheidsrechters graag!!!! Hardenberg 2 uur geleden