Vince van der Pal met diploma en gouden medaille.
Vince van der Pal met diploma en gouden medaille.

Oud zwemmer van de Grunte goed van start v bij NK zwemmen

ma 6 december 2021 Hardenberg

Afgelopen weekend werd in Den Haag het NK zwemmen georganiseerd. Ook Vince van der Pal, oud zwemmer van de Grunte, deed mee.

Vince van der Pal is het najaar van 2013 samen met zijn broer Ian begonnen met zwemmen bij ZPC De Grunte. Om meer uit het zwemmen te halen zijn beide jongens naar CSE Zwolle gegaan, school voor topsport in combinatie met het voortgezet onderwijs. Sinds anderhalf jaar traint Vince 22 uur bij het KNZB opleidingscentrum in Drachten onder leiding van junioren bondscoach Henri Koek. Dit seizoen gaat Vince er vanuit dat hij de EJK (Europese Jeugdkampioenschappen) gaat halen in Boekarest. Van september tot en met december is alles gericht op wedstrijden in een 25 meter bad. Van januari tot juli is alles gericht op de wedstrijden in een 50 meter bad (Olympisch bad). Per 5 december is Vince nummer twee van Nederland op de 100 vrij, 200 vrij en 100 rug. En nummer één op de 50 vrij.

Vince (Swol 1886) wist vrijdag 3 december met twee dikke persoonlijke records op zowel de 100m rugslag (55,73) als de 100m vrije slag (49,35) het zilver te veroveren bij de jongens jeugd tot en met 18 jaar. De 100m vrije slag was zelfs goed voor een plek in de A-finale, waarin de Zwollenaar met 49,28 en een vijfde plaats in de overall-klassering zich andermaal verbeterde. 

Op zaterdag 4 december verbaasde Vince vd Pal (Swol 1894) met een uiterst snelle 1.48,43 op de 200m vrije slag. Een fors persoonlijk record en een zilveren medaille bij de jeugd. In de A-finale kreeg de inwoner van Zwolle een teleurstelling te verwerken, want na een matige race zat er niet meer in dan een achtste klassering. 

Zondag 5 december, de derde dag en laatste dag van het NK zwemmen op de korte baan te Den Haag heeft Vince vd Pal het goud weten te bemachtigen op de 50m vrije slag bij de jeugd. De Swol 1894 zwemmer kwam tot 22,74. Een forse verbetering van zijn persoonlijke record met bijna een halve seconde. In de B-finale wist de in Zwolle woonachtige zwemmer met 22,63 andermaal zijn beste tijd aan te scherpen. Goed voor een tweede plaats in die finale.

Afbeelding
Remastered presenteert nieuwe drummer Hardenberg 1 uur geleden
Afbeelding
Dialectmaand wordt afgesloten met boekpresentatie Hardenberg 2 uur geleden
Afbeelding
B&W stemmen voor aantal nieuwe stembureaus Hardenberg 3 uur geleden
Afbeelding
Gemeente zegt nee tegen tv-documentaire Hardenberg 3 uur geleden
Afbeelding
FNV 'bespreekt' financieel misbruik van ouderen Hardenberg 4 uur geleden