Afbeelding

Woninginbraken

wo 8 december 2021 Politie aan het woord

Het afgelopen jaar is veelbewogen geweest voor ons als politie. Er zijn allerlei nieuwe taken op ons bordje komen te liggen waar we uitvoering aan moeten geven en daarin bewegen we mee waar we dat kunnen.

Ook de taken die we als politie al hadden proberen we zo goed mogelijk uit te voeren en de belangrijkste daarvan is natuurlijk het vangen van boeven.

Dit willen we vooral doen op het gebied van criminaliteit die een hoge impact heeft op het privéleven van slachtoffers. Daarbij kunt u denken aan overvallen, straatroof, geweldsmisdrijven en woninginbraken.

Op dit gebied kunnen we zeggen dat we het in Hardenberg redelijk goed doen. Er zijn niet heel veel misdrijven in de eerste drie categorieën en zeker in vergelijking met de afgelopen jaren is ook het aantal woninginbraken flink afgenomen. Dat laatste komt vermoedelijk ook omdat mensen door corona meer thuis zijn.

Wel is het zo dat we de laatste periode weer een aantal woninginbraken hebben gehad. Hierbij zijn nog geen verdachten aangehouden. Het onderzoek hiernaar loopt maar daarbij is alle hulp van u als inwoner van Hardenberg welkom.

Wat we vooral zien is dat inbrekers in de vooravond hun slag slaan. De dagen worden korter en het wordt vroeg donker. Vanaf het moment dat het schemerig wordt grijpen ze hun kans. De tijdstippen liggen voornamelijk tussen 16.30 en 21.00 uur. Vaak zijn er dan nog veel omgevingsgeluiden waardoor en inbraak minder opvalt.

Dus wanneer u in de namiddag of in het begin van de avond een stukje gaat wandelen of de hond gaat uitlaten let dan eens extra op wat u ziet en hoort. Het verzoek is dan ook om juist op dat soort momenten de politie te bellen wanneer u iets vreemds, ongewoons ziet in het straatbeeld wat u niet vertrouwd. U kent uw eigen buurt immers als beste. Hiervoor mag u 112 bellen zodat we zo snel mogelijk kunnen handelen op uw melding.

Frank Scheper

Wijkagent Hardenberg de Kern

Afbeelding
Remastered presenteert nieuwe drummer Hardenberg 2 uur geleden
Afbeelding
Dialectmaand wordt afgesloten met boekpresentatie Hardenberg 3 uur geleden
Afbeelding
B&W stemmen voor aantal nieuwe stembureaus Hardenberg 4 uur geleden
Afbeelding
Gemeente zegt nee tegen tv-documentaire Hardenberg 4 uur geleden
Afbeelding
FNV 'bespreekt' financieel misbruik van ouderen Hardenberg 5 uur geleden