Afbeelding

Kerstkaarten maken en ontvangen, doe mee!

za 4 december 2021 Hardenberg

Met als motto “Maak een kerstkaart voor een ander en ontvang er zelf ook één” bezoekt Stichting Schrijf je Blij op 8 en 10 december verschillende locaties in de gemeente Hardenberg waar ouderen wonen of samenkomen. Terwijl de deelnemers een kerstkaart maken, genieten ze op 10 december ondertussen van live muziek van zangtrio De Homemaids uit Zwolle.

Kerstkaarten maken en ontvangen

Kerst sok

Deelnemende ouderen ontvangen een rode kerst sok, met daarin een kerstkaart die door een andere Overijsselse oudere is gemaakt. De ontvanger van de kerstkaart maakt vervolgens zelf een kaart voor weer iemand anders. Op die manier ontstaat een kettingreactie, waarbij deelnemers contact leggen met een andere generatiegenoot elders in de provincie. Coördinator Renée Nieuwenstein van Schrijf je Blij fungeert hierbij als postbode en neemt de kerstwensen mee naar andere locaties voor ouderen in de gemeenten Zwolle, Dalfsen, Ommen en Steenwijkerland.   

Locaties en tijden Wintertoer

Woensdag 8 december van 15.00 tot 16.00 uur: Zorgcentrum Clara Feyoena heem in Hardenberg; Vrijdag 10 december van 9.30 tot 10.30 uur: Zorgcentrum Baalderborg – van Dedemmarke in Dedemsvaart; Vrijdag 10 december van 11.00  tot 12.00 uur: De Voart, dagverzorging voor ouderen in Dedemsvaart.; Vrijdag 10 december van 13.30 uur tot 14.30 uur: Buurtkamer van De Stuw aan de Burgemeester Bramerstraat in Hardenberg

Muziek van De Homemaids

De HomeMaids uit Zwolle verzorgen de muzikale begeleiding tijdens de Wintertoer door de gemeente Hardenberg. Bernadette Verbiesen, Heleen Greeve en Marinka van Zwieten uit Zwolle zijn gek op mooie harmonieën en zingen altijd driestemmig. Het trio brengt bekende en minder bekende liedjes met daarbij uiteraard ook enkele kerstklassiekers.

POST

Stichting Schrijf je Blij organiseert, faciliteert en coördineert schrijfactiviteiten voor ouderen. Naast allerlei kortdurende activiteiten organiseert Schrijf je Blij het project POST. POST is een correspondentieproject voor Overijsselse 65+ers. Ouderen die graag met iemand willen schrijven en die zich voor het correspondentieproject willen aanmelden, vinden meer informatie over deelname en aanmelding op www.schrijfjeblij.com. Direct aanmelden kan ook door een mail te sturen naar info@schrijfjeblij.com

Fonds voor Maatschappelijke projecten gemeente Hardenberg

Voor de uitvoering van de Wintertoer in de gemeente Hardenberg ontvangt Stichting Schrijf je Blij een financiële bijdrage uit het Fonds voor Maatschappelijke initiatieven.

Afbeelding
Opening expositie meidenatelier Hardenberg Hardenberg 1 uur geleden
Afbeelding
Rudy Ligtenberg nieuwe directeur-bestuurder Mijande Wonen Hardenberg 1 uur geleden
Afbeelding
Eigenaar gezocht voor goederen in lopend onderzoek Hardenberg 2 uur geleden
Afbeelding
Speelotheek Tjoek Tjoek sluit haar deuren Hardenberg 3 uur geleden
Afbeelding
Majorettes in actie Twenterand 4 uur geleden