Afbeelding

Tijdelijke oplossing bus Balkbrug-Ommen

za 4 december 2021 Hardenberg

Het is al weer enkele maanden geleden dat Overijsselse politici van GroenLinks en CDA vragen stelden over de busverbinding Hoogeveen-Balkbrug-Ommen. Voor de nieuwe dienstregeling die op 20 december ingaat is in ieder geval een tijdelijk oplossing gevonden, zodat met name scholieren ‘verwarmd’ naar school kunnen. Of er ook in 2023 een dergelijke oplossing kan blijven moet nog worden onderzocht.

Scholierenbus

Na de komende Kerstvakantie gaat er een spitslijn met het nummer 231 rijden. Deze zal dan vanuit Zuidwolde dezelfde route rijden als de huidige lijn 31,maar dan tot Balkbrug. Deze bus zal alleen tijdens de spitsuren in de ochtend en de middag rijden en sluit in Zuidwolde weer aan op de ‘nieuwe’ lijn 31 (Hoogeveen-Dedemsvaart), die ook in de schoolvakanties rijdt. 

Tussen Ommen en Balkbrug komt met ingang van de nieuwe dienstregeling een nieuwe scholierenlijn: lijn 669. Deze zal aansluiten op de schooltijden in Ommen. GroenLinks Overijssel is blij dat er een oplossing is gekomen, maar ‘het is echt een noodoplossing, want het is niet echt efficiënt om op een afstand van 30 kilometer twee keer te moeten overstappen”, aldus het Statenlid Kees Slingerland.

Vervolg

Het komende jaar zal er met name door de gemeentes Hardenberg en Ommen worden doorgewerkt aan een permanente oplossing. Zij hebben beiden ideeën en wensen voor het openbaar vervoer in dit grensgebied tussen beide provincies. 

Voor de nieuwe dienstregeling 2023 die eind 2022 in zal gaan zal ook de nieuw door de provincies Gelderland en Overijssel aan te besteden concessie een rol spelen. Deze aanbesteding IJssel-Vecht kan opnieuw Keolis worden, maar net zo goed een andere bus-ondernemer. Dat betekent dus een extra onzekere factor voor de busreizigers. Kees Slingerland daarover: ‘de inwoners van de gemeentes en Ommen en Hardenberg zullen het komende jaar moeten aantonen dat de busverbinding tussen Hoogeveen en Ommen echt wel in een behoefte voorziet. Op die manier kunnen we het beste voorkomen dat er volgend jaar opnieuw wordt gesneden in die busverbinding’

Afbeelding
Zoek het ei, paasstaakslepen en Sail Kampen Hardenberg 14 minuten geleden
Afbeelding
Veenmuseum open haart deuren Twenterand 1 uur geleden
Afbeelding
De Koppel bij Hardenberg Buiten Hardenberg 1 uur geleden
Doelpuntenmaker Levi Aitink.
Boys-beloften nog in de race voor finaledag Twenterand 1 uur geleden
Afbeelding
Opening Bloemen en Beeldentuin Pluck Ommen 2 uur geleden