Afbeelding

Integrale controle bij camping ‘Het Voshuus’

di 30 november 2021 Ommen

Op maandag 29 november is een integrale controle uitgevoerd bij camping ‘het Voshuus’ in  de gemeente Ommen. Door middel van een brief laat burgemeester Vroomen dit aan de gemeenteraad weten.

“Aanleiding hiervoor zijn meerdere signalen over oneigenlijk gebruik van de camping. De meldingen hebben betrekking op een langere periode. Aan de controle hebben acht toezichthouders deelgenomen. Tijdens de controle is er met name gecontroleerd wie en waarom personen hier verblijven en of aan de ruimtelijke ordening regels wordt voldaan. Naar verwachting zullen we in de komende periode nog (her)controles worden uitgevoerd. Het leek mij gelet op de aard en de omvang van deze controle goed u hierover met deze mail te informeren”, aldus burgemeester Vroomen. 

Maandagnacht is Voor de tweede keer in ruim een jaar is een chalet van het beheerderspaar dat camping ’t Voshuus in Giethmen runt grotendeels door brand verwoest. Burgemeester Vroomen geeft aan dat bij hem niet bekend is dat er een verbinding is tussen de brand en de controle. “De signalen zijn niet van gister of eergister. Wij gaan niet naar het park toe als er geen aanleiding is. Over de resultaten van de controle kan ik nog niets zeggen, deze moeten nog verwerkt worden”, laat burgemeester Vroomen weten. 

‘Camping t Voshuus staat niet op de lijst van ‘vitale vakantieparken’ die voor het Vechtdal is opgesteld. Voor dat project konden parken zich aanmelden die ondersteuning willen hebben om hun koers te veranderen en hun camping toekomstbesteding te maken. “Dit park heeft zich niet bij ons gemeld, maar wij ons wel bij dit park”, aldus de burgermeester.

Afbeelding
Twenterand werkt aan opvangplaatsen voor asielzoekers Twenterand 5 minuten geleden
Afbeelding
College wil maatwerk leveren voor hele gemeente Twenterand 22 minuten geleden
Afbeelding
Gloednieuw yogacentrum Refeel opent op 11 mei a.s. tussen 14:00 - 16:30 uur haar deuren! Partnerbijdrage 29 minuten geleden
Afbeelding
Zangdienst Twenterand 1 uur geleden
Afbeelding
Bridge kring Vroomshoop Twenterand 2 uur geleden