Avereest start zaalcompetitie moeizaam tegen Kios ‘45

di 30 november 2021 Hardenberg

Op zaterdag 29 november speelden de korfballers van Avereest/Peter Deen de uitwedstrijd tegen het Sibculose KIOS ‘45 in de sporthal in Bergentheim. Dit was de eerste wedstrijd van het zaalseizoen, dus Avereest had er behoorlijk veel zin in.

Avereest werd goed wakker geschud door drie snelle doelpunten achter elkaar van KIOS ‘45. Marieke reageerde hierop door direct een strafworp te scoren. Het tempo lag hoog bij beide teams, KIOS en Avereest scoorde allebei af en aan. Loysa scoorde met een doorloopbal, Marieke benutte nog een strafworp, Len scoorde met een afstandsschot en Joanne en Dennis liepen allebei binnen met een doorloopbal. KIOS had aan punten ook zeker geen gebrek en scoorde voor het eind van de eerste helft nog eens zeven keer. De tussenstand was 10-6 in het voordeel van KIOS ‘45.

Na een korte pauze begon de tweede helft net als de eerste: KIOS ‘45 scoorde meteen drie punten achter elkaar, maar dat bleef niet onbeantwoord door een schot van Len en een klein kansje van Joanne. KIOS ‘45 sloeg terug met een schot, maar hier liet Herman het niet bij en scoorde nog een afstandsschot. Met nog enkele minuten op de klok was de stand 14-9. Kon het nog erger? Ja, dat kon, toen Dennis zijn enkel verstuikte toen hij een bank raakte die langs het veld stond. Wat een pech!

Met een hesje aan nam Loysa de plek van Dennis over. Hierna scoorde KIOS ‘45 nog uit een klein kansje, maar het laatste doelpunt was toch voor Avereest, namelijk een doorloopbal van Gerben. De eindstand kwam daarmee op 15-10 voor KIOS’45. Helaas voor Avereest. Het team was niettemin content met de 10 doelpunten die ze gescoord hebben, ook al was het deze keer niet genoeg om het tij te keren.