Midwinterhoornblazers laten zich weer horen

zo 28 november 2021 Hardenberg

Vanaf zondag 28 november, eerste Adventszondag, laten de blazers van Stichting Midwinterhoornblazers Hardenberg e.o., de Reest en Vechtbloazers, hun Roop weer horen in de regio. Volgens de traditie mag er alleen buiten geblazen worden vanaf de eerste Advent tot en met 6 januari, Driekoningen.

De groep bestaat uit ongeveer vijftig personen, die de laatste weken flink geoefend hebben om bij Kerstevenementen hun meestal zelfgebouwde hoorn te laten zien en horen. Helaas gaan er door corona weer een heleboel evenementen niet door, dus de blazers laten zich, net als verleden jaar, voornamelijk horen bij verzorgingshuizen en in de vrije natuur.

Elk jaar wordt er een bouwcursus gegeven, waarin ruwe boomstammen worden gevormd tot een midwinterhoorn. Daarna volgt de blaascursus, wat menig zweetdruppeltje kost, maar uiteindelijk kunnen de nieuwe blazers hun eerste Roop ten gehore brengen. De eeuwenoude traditie van het blazen op de midwinterhoorn tijdens de Kerstperiode valt onder immaterieel cultureel erfgoed en wordt door de blazers enthousiast beoefend. Voor inlichtingen kunt u kijken op www.stichtingmidwinterhoornblazershardenberg.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Gospelpaasdienst Hardenberg 6 uur geleden
Afbeelding
Drie voertuigen botsen op Hardenbergerweg bij Bergentheim Hardenberg 6 uur geleden
Afbeelding
Zoek het ei, paasstaakslepen en Sail Kampen Hardenberg 7 uur geleden
Afbeelding
Veenmuseum open haart deuren Twenterand 8 uur geleden
Afbeelding
De Koppel bij Hardenberg Buiten Hardenberg 8 uur geleden