Afbeelding

‘Door de tijd’ komt later uit

do 25 november 2021 Ommen

Het Cultuurhistorisch Centrum Ommen (CCO) had graag op 1 december, tijdens de jaarvergadering, het eerste exemplaar van het boek ‘Door de tijd’ overhandigd aan burgemeester Vroomen. De presentatie is echter uitgesteld tot 24 januari. Deels omdat de jaarvergadering is uitgesteld in verband met de oplopende coronabesmettingen en de verscherpte maatregelen. Maar ook omdat het boek vanwege gebrek aan papier pas later kan worden geleverd.

Door de coronapandemie zijn de pakketbezorgers drukker dan ooit. Daar tussendoor slalommen de maaltijdbezorgers om het eten bij de mensen thuis af te leveren. Wereldwijd is er hierdoor een enorme vraag naar kartonnen verpakkingsmateriaal. Daardoor is er nu een grote papierschaarste ontstaan en kampen drukkerijen nu met leveringsproblemen. De overhandiging van het eerste exemplaar aan burgemeester Hans Vroomen zal nu plaatsvinden op 24 januari. Mensen die hebben vooringeschreven, kunnen het boek van dinsdag 25 tot vrijdag 28 januari tussen 9.30 en 16.30 uur afhalen in het Historisch Museum Ommen aan Den Oordt 7 in Ommen.

Ontwikkeling van Ommen

In het boek ‘Door de tijd’ is de ontwikkeling van de gemeente Ommen te zien en te lezen. Het boek bevat vele foto’s van vroeger en nu waardoor men kan zien wat er uit het verleden bewaard is gebleven of hoe sommige straten veranderd zijn. Daarbij zijn vele verhalen en anekdotes opgetekend. In het boek staan foto’s van alle straten in het centrum, maar ook de stadsuitbreidingen: van het strakke stratenpatroon van de Zeeheldenbuurt, Strangen en Laarakkers tot de bloemkoolwijk De Dante. Ook de nieuwere woonwijken Alteveer, Mol’nhoek en Vlierlanden blijven niet ongenoemd. Verder hebben alle dorpen en buurschappen van de gemeente een plek gekregen in het boek.

Een boek als dit is voor elke inwoner, oud-inwoner, bezoeker, of ieder ander die Ommen een warm hart toedraagt fantastisch om te lezen. Zo kunnen inwoners en oud-inwoners herinneringen ophalen aan hoe het vroeger was en voor wie Ommen nog niet zo goed kent is het een mooie manier om de gemeente beter te leren kennen.

Voorinschrijving verlengd

Om van de vertraging toch een kans te maken, heeft het bestuur van het CCO besloten om de voorinschrijving opnieuw open te stellen. Het boek gaat 35 euro kosten. Geïnteresseerden kunnen het boek tot 31 december met 5 euro korting met vermelding van contactgegevens bestellen via de mail bij w.feddema@home.nl.

Afbeelding
Aanrijding op kruising Witmanweg en Weverijweg in Slagharen Hardenberg 9 uur geleden
Afbeelding
Opening expositie meidenatelier Hardenberg Hardenberg 14 uur geleden
Afbeelding
Rudy Ligtenberg nieuwe directeur-bestuurder Mijande Wonen Hardenberg 14 uur geleden
Afbeelding
Eigenaar gezocht voor goederen in lopend onderzoek Hardenberg 15 uur geleden
Afbeelding
Speelotheek Tjoek Tjoek sluit haar deuren Hardenberg 15 uur geleden