Afbeelding

Mariënberg en de School delen de punten

za 20 november 2021 Hardenberg

Het blijft een raar fenomeen. Maar het is wel waar. Wilhelminaschool uit Hengelo is de laatste jaren een ware ‘Angstgegner’ gebleken voor voetbalvereniging Mariënberg.
Niet eens zo’n gevaarlijke tegenstander, al speelden ze afgelopen zaterdag beter dan Mariënberg. Maar Mariënberg kan er gewoon moeilijk van winnen.

De eerste helft waren de vriendelijke gasten uit Hengelo de bovenliggende partij op een verder stil en verlaten Westerpark. Vrij vroeg in de wedstrijd ontsnapte Mariënberg twee keer aan een achterstand. Keeper Jelle Brinks voorkwam met twee uitstekende reddingen de op dat moment verdiende voorsprong van Wilhelminaschool.

Vlak voor rust was daar het eerste wapenfeitje van de roodzwarten maar konden zij niet afdrukken.

Tweede helft
Na rust waren de Westerparkbewoners beter bij de les dan de School. De eerste vijf minuten waren zelfs beter dan de eerste 45 minuten in de eerste helft daar voor. In die fase leek het een kwestie van tijd of de voorwaartsen van Mariënberg zouden de openingstreffer produceren. Maar het vizier stond niet helemaal op de juiste scherpte of was het doelman Weegink die net als collega Brinks liet zien wel een balletje of wat tegen te kunnen houden. Een kleine 10 minuten voor tijd leek de tweede gele kaart voor de verdediger van Wilhelminaschool Mariënberg in het zadel te helpen maar de mogelijkheden, die er zeker waren, waren niet besteed aan de spitsen van Mariënberg of wie dan ook maar de bal voor zijn voeten of hoofd kreeg. Vlak voor tijd mocht er nog een speler inrukken na domme aan- en opmerkingen aan het adres van de scheidsrechter. Maar eerst kreeg Wilhelminaschool met 9 man nog de kans op de 0-1, gelukkig boezemde de uit zijn goal stormende Brinks voldoende angst in dat de spits van de School pardoes hoog over schoot.

In blessuretijd had Mariënberg twee keer de uitgelezen kans om alsnog de drie punten thuis te houden.