Afbeelding
G. Brokelman

Laatste werkdag na vijftig jaar

vr 3 december 2021 Hardenberg

Dinsdag 30 november is de laatste werkdag voor Henk Stegeman uit Hardenberg. Een bijzonder moment want hij is dan 50 jaar en vier maanden in dienst bij Droste Bejah in Hardenberg.

“Ik ben in 1971 begonnen bij de Bejah. Ik had net mijn lts-diploma op zak. Op de LTS kon je kiezen tussen de richting metaal en schilderen. En ik heb voor metaal gekozen”, vertelt Henk enthousiast.

“In al die vijftig jaar heb ik verschillende werkzaamheden gedaan bij de Bejah. Ik ken ook elke afdeling. Ik ben begonnen met gaten boren en ponsen daarna ben ik overgestapt naar de afdeling ‘fietsdragers’. Hier heb ik 25 jaar gewerkt. Inmiddels ben ik een all-rounder”.

Een mannenwereld

Droste Bejah was in de eerste jaren van Henk zijn carrière een echte mannenwereld. “In het begin was er maar één dame op kantoor. Nu zijn er wel tien of elf dames in de fabriek aan het werk. Anders, maar wel leuk”.

Op de vraag hoe heb je het volgehouden deze vijftig jaar bij één werkgever antwoordt Henk het volgende. “Ik heb leuke collega’s. Ik vind het werk leuk en dichtbij bij mijn huis, ik kon fietsend naar het werk. Zodoende ben ik op tijd thuis en heb ik veel tijd voor mijn hobby’s. Een keer heb ik gedacht ik ga wat anders doen, maar heb het toen toch niet gedaan”.

Krantenwijk in de ochtend

Op de vraag hoe hou je het fysiek vol vijftig jaar lichamelijke arbeid antwoordt Henk het volgende: “Ik ben sportief. Ik wandel veel, en tuinier graag. Voordat ik ‘s morgens na het werk ga, doe ik eerst een krantenwijk. Hier begin ik in de ochtend om 5.00 uur mee”.

Henk zal zich straks ook niet vervelen. Naast wandelen, tuinieren, fietsen heeft hij een leuke kleinzoon en er is nog een kleinkind op komst. “Geen tijd om te vervelen. Ik ben altijd bezig”, antwoordt Henk. Als Henk één ding moet uitkiezen wat hij leuk vond in de afgelopen 50 jaar vertelt Henk het volgende: “Ik ben blij dat ik gezond ben, en dat ik al mijn vingers nog heb. Dit zie je ook wel eens anders. Ruim 40 jaar geleden zijn we het personeel van Bejah naar Spanje geweest. Hier kijk ik me plezier op terug”.

In het zonnetje gezet

Vrijdag 3 december was er een afscheidsreceptie gepland voor Henk in de kantine van Droste Bejah. Dit ging in verband met oplopende coronacijfers niet door. Henk werd op zijn laatste werkdag op 30 november door zijn familie opgehaald van Droste Bejah. Thuis was de boel versierd en kon er in huiselijke kring de laatste werkdag feestelijk worden afgesloten.

Seine Kiwiet, Jorn Tolsma, Herman Brokelman en Wim Kiwiet
Wim Kiwiet Nederlands Kampioen sjoelen Sport Ingezonden 2 minuten geleden
Het herdenking monument aan de Moerheimstraat
Dedemsvaart herdenkt Nieuws Ingezonden 3 uur geleden
Het is maar net welke bodem onder je bedrijf ligt wat maakt of het interessant is om mee te doen.
De bodem onder je bedrijf Hardenberg 6 uur geleden
Afbeelding
Kerk en medisch Kerk 7 uur geleden
Afbeelding
Mode en accessoires: welke 90s-trends zien we nog steeds terug? Partnerbijdrage 8 uur geleden