Afbeelding

Meer ruimte in Ommen: de woonboerderij van Nikki en Ian (ADVERTORIAL)

do 11 november 2021 Ommen

De Zwolse Nikki en Ian verruilden de drukke stad voor het landelijke Ommen. Ze betrokken er een vooroorlogse woonboerderij, verbouwden het geheel en denken er nu zelfs over na om te gaan boeren. Een wereld van verschil, aldus het stel, dat nu al twee jaar gelukkig is in Ommen.

Zoektocht

De zoektocht naar een huis in Zwolle verliep moeizaam, aldus het Zwolse stel. Nikki: “Er staat weinig te koop en wat er te koop staat, is ontzettend duur voor de ruimte en mogelijkheden die je krijgt. Daarom keken we naar huizen op een kleine rijafstand van Zwolle”. Zij en Ian kwamen uit in Ommen, op een kleine 25 kilometer ten oosten van de stad. Ze kwamen er de woonboerderij uit 1939 tegen, die direct aan de Vecht ligt. Ian: “Voor dat huis zou ik uit Zwolle weg willen”. Aldus geschiedde.

Vloerverwarming

Ian deed de grootscheepse verbouwing grotendeels zelf. Een klus die twee maanden zou duren. Zo is het verwarmen van een woonboerderij andere koek dan in een rijtjeshuis of appartement. Ian legde vloerverwarming aan door het hele pand, hetgeen het stel gaat merken op de nota’s van hun energieleverancier. Verder zorgde Ian voor moderne gemakken zoals een surround system. Alle kabels zijn ingebouwd, zodat er nergens snoeren over de grond of muren lopen. Ian rekent voor dat zijn eigen inspanningen al met al minstens een ton aan verbouwingskosten hebben gescheeld.

Vertrouwd in Ommen

Hoe bevalt het het stel in Ommen? “Ommen voelt vertrouwd, er heerst een dorpse sfeer”, vindt Nikki. Zowel Ian als zij zijn gehecht aan een plek waar de nodige reuring is. “Ik zou ook niet ergens anders in Ommen wonen dan waar we nu wonen. Je hebt mensen die hier voorbij komen lopen. We zitten vijftig meter van de Vecht, dus we stappen zo in een bootje. Dat zijn voor mij enorme pluspunten”. In Zwolle zou een dergelijke plek, in de huidige overspannen huizenmarkt, onbetaalbaar zijn. Ian: “We hebben nu een woning met 150 vierkante meter met 600 vierkante meter grond. Als je naar die specificaties gaat kijken in Zwolle, mag je misschien een bod vanaf zeven of acht ton doen op een huis”.

Kippen houden

Nikki en Ian zijn nog niet uitgeklust. Er moeten nog twee dakkapellen komen om meer kamers te realiseren, en de gevel krijgt wellicht een ander kleurtje. Verder fantaseren ze over een B&B in de grote schuur bij de boerderij. De voormalige stadsbewoners willen uiteindelijk ook gaan boeren. “We willen kippen in de achtertuin, want dat kan niet in Zwolle. Dan bouwen we een kippenhok. Als je in Ommen gaat wonen, moet je ook een beetje boers wonen

Afbeelding
Muzikanten zamelen oud papier in Ommen 35 minuten geleden
Afbeelding
Zonnebloem 75 jaar in de Voorveghter Hardenberg 12 uur geleden
Afbeelding
Oudpapier en statiegeld-flessen voor de Broederband Hardenberg Ingezonden 13 uur geleden
Groepsfoto van het Hammer Cabaret en duo Roks
Stijlvol afscheid voor oude garde van het Hammer Cabaret Hardenberg Ingezonden 15 uur geleden
Afbeelding
Pump up the 90's viert 30ste editie met grote artiesten Hardenberg 16 uur geleden