Afbeelding
G. Brokelman

Bruidspaar Van der Kooij viert diamanten huwelijk

ma 29 november 2021 Ommen

Peter van der Kooij en Ineke Bergman waren op maandag 29 november zestig jaar getrouwd.

Peter is geboren op 25 januari 1939 in Den Haag en Ineke zag het levenslicht in Rijswijk op 27 maart 1939. Hun eerste ontmoeting vond plaats op de kleuterschool tijdens de hongerwinter in 1944. Pas in 1960 had dit een vervolg wat zich uitte in een zestigjarige liefdesrelatie.

Peter heeft na zijn middelbare schoolopleiding enkele jaren als CD-PTT’er gewerkt. Hij heeft het familie-schildersbedrijf in een holding laten onderbrengen. Hij voerde jarenlang de financiële directie van de holding, die onder meer een schildersbedrijf, glashandel en een auto- en meubelspuiterij omvatte.

Ineke heeft na haar start op het Ministerie van Oorlog nog jaren in de verzekeringsbranche gewerkt. In 1976 kochten zij een vakantiewoning in Ommen. Dat beviel zo goed dat zij inmiddels vaste bewoners van Ommen zijn. Naast veel reizen, schaatsen en fietsen, dragen zij de Tennisclub Ommen een warm hart toe, wat resulteert in veel tennissen, organiseren van het befaamde Soeptoernooi (Inekes beroemde soep) en toss-ochtenden van Peter. Peter is lange tijd bestuurslid van TCO en voorzitter / penningmeester van de VVE Juniperus. Zij hopen nog lang in Ommen te wonen, met uiteraard een goede gezondheid.

Afbeelding
Afbeelding
'Doorgaande Lijnen' bij HardenbergArt Hardenberg 13 minuten geleden
Afbeelding
Workshop 'fietsknooppunt app' Hardenberg 43 minuten geleden
Afbeelding
Sjoelers in actie Hardenberg 1 uur geleden
Zo ziet de Aziatische hoornaar er uit .
'Jagen' op Aziatische hoornaar Hardenberg 1 uur geleden
Afbeelding
Waardering voor zwerfafvalvrijwilligers Hardenberg 1 uur geleden