Afbeelding

Spectaculair optocht van Sinterklaas

ma 8 november 2021 Coevorden

Dit jaar een spectaculaire optocht van Sinterklaas door het centrum van Coevorden. Helaas is de intocht in de Haven voor dit jaar wegens Corona niet mogelijk. De gemeente was erg behulpzaam met het na- en meedenken hoe ondanks de omstandigheden toch een mooie Sinterklaasintocht georganiseerd kan worden.

Sinterklaas zal samen met meer dan 70 Pieten een lange, grote rondtocht door het centrum maken met historische oude auto’s een koets en de Schutterij. Helaas kon de geplande intocht in de haven van Coevorden wegens de coronaregels geen doorgang vinden. Daarom is ervoor gekozen voor een mega optocht van Sinterklaas. “Wij hadden echt spektakel bij de binnenkomst gepland, maar we zijn creatief genoeg”, aldus Edwin Boomstra centrummanager van Coevorden. “Alsnog wordt dit een eigentijds Sinterklaasfeest in de sfeer en beleving van ‘De Stad van Strijdt’ passend bij de vestingstad. Alles draagt bij aan het beeld en verhaal van Coevorden”.

De organisatie is erg blij met het meedenken van Gemeente Coevorden om de intocht in goede banen te leiden. Dit evenement is mede mogelijk gemaakt door Aanjaagfonds Evenementen en Ons Coevorden. De intocht begint bij de Bentheimerbrug, langs de Bentheimerstraat, Friesestraat. Sinterklaas gaat ook langs de Stationsstraat, van Eijbergenstraat, van Heutszsingel, Friesestraat, weer door de Bentheimerstraat met als eindpunt weer de Bentheimerbrug. Kortom: Kom voor een spectaculaire Sinterklaasoptocht op 13 november om 14.00 uur naar Coevorden.

Afbeelding
Auto raakt te water aan de Hoofdvaart in Dedemsvaart Hardenberg 9 uur geleden
Afbeelding
Bijzondere Vrijheidscolleges voor basisscholen uit Ommen Ommen 14 uur geleden
Afbeelding
'Doorgaande Lijnen' bij HardenbergArt Hardenberg 19 uur geleden
Afbeelding
Workshop 'fietsknooppunt app' Hardenberg 19 uur geleden
Afbeelding
Sjoelers in actie Hardenberg 19 uur geleden