Afbeelding
G. Brokelman

Echtpaar Dunnewind 60 jaar getrouwd

vr 3 december 2021 Hardenberg

Jantina Dunnewind (82) en Bertus Dunnewind (86) waren op dinsdag 30 november zestig jaar getrouwd. Dat betekent dus dat de twee in 1961 in het huwelijksbootje zijn gestapt.

Bertus werd geboren in Ommen en groeide op aan het Ommerkanaal als vijfde telg in een gezin van zes kinderen. Na de landbouwschool werden de eerste guldens verdiend bij de eierveiling in Ede. Jantina Dunnewind zag het levenslicht in Ommen en groeide op met een jongere broer. Na de huishoudschool werd haar eerste werkgever een winkel in Ommen. Het huwelijk werd gezegend met twee dochters en vijf kleinkinderen.

Al op jonge leeftijd zat het ondernemerschap bij Bertus in het bloed. Op 26-jarige leeftijd begon hij met Transportbedrijf Dunnewindtransport in Ommen. In 1996 werd het bedrijf overgenomen door haar oudste dochter Edith. Het bedrijf ‘Dunnewind Groep‘ kende door de jaren heen een snelle groei en telt op dit moment ruim zestig werknemers. Nog steeds is oprichter Bertus dagelijks te vinden op het kantoor aan de Strangeweg. Nu woont het diamanten paar al ruim 25 jaar met veel plezier aan de Wassenaar van Obdamstraat in Ommen en genieten ze van onder andere fietsen in het Vechtdal.

Afbeelding
Auto raakt te water aan de Hoofdvaart in Dedemsvaart Hardenberg 3 uur geleden
Afbeelding
Bijzondere Vrijheidscolleges voor basisscholen uit Ommen Ommen 8 uur geleden
Afbeelding
'Doorgaande Lijnen' bij HardenbergArt Hardenberg 13 uur geleden
Afbeelding
Workshop 'fietsknooppunt app' Hardenberg 13 uur geleden
Afbeelding
Sjoelers in actie Hardenberg 14 uur geleden