Gastvrouw Simone Koggel (Erve Vechtdal - Koe Safari) neemt haar certificaat in ontvangst van wethouder Leo Bongers.
Gastvrouw Simone Koggel (Erve Vechtdal - Koe Safari) neemt haar certificaat in ontvangst van wethouder Leo Bongers. IVN Overijssel

Nieuwe gastheren en gastvrouwen van het Vechtdal

di 2 november 2021 Ommen

Vanaf dinsdag 2 oktober is het Vechtdal zestien gastheren en -vrouwen rijker. Een bijzondere titel die de ondernemers in en rondom dit gebied dragen na het afronden van de Gastheerschapscursus van IVN Natuureducatie. De horeca- en recreatieondernemers ontvingen na het streekontbijt hun certificaat en gevelbordje uit handen van Ommer wethouder Leo Bongers.

In maart werd de aftrap gegeven voor een nieuwe editie van Gastheren van het Landschap Vechtdal. De ondernemers maakten in vijf bijeenkomsten kennis met elkaar en de bijzonder natuur van het gebied. Gastheren en -vrouwen bieden hun gasten een unieke natuurbelevenis. Tijdens de cursus kwam de ontstaansgeschiedenis, cultuurhistorie, flora en fauna van het Vechtdal aan bod en werd door excursies met de boswachter al het geleerde in de praktijk bekeken. Gastvrouw Simone Koggel, Erve Vechtdal - Koe Safari: “Wat fijn dat ik heb mee kunnen doen aan deze cursus! Het Vechtdal is zo enorm inspirerend. Ik heb er zoveel meer uit kunnen halen dan ik vooraf had kunnen bedenken. Een leerzaam natuurlijk cadeau voor mezelf en mijn onderneming!”

Netwerk van recreatieondernemers

“De cursus is een prachtig initiatief. Het begint met enthousiaste en goed geïnformeerde ondernemers die het verhaal van ons prachtige Vechtdal kunnen doorgeven. Dan zijn gasten ook tevreden en komen ze misschien volgende keer weer”, aldus wethouder Bongers.

De cursus bestond in totaal uit vijf bijeenkomsten. De ondernemers kwamen nu samen voor een terugkomdag. Op dit moment zijn 39 ondernemers gecertificeerd als Gastheer/Gastvrouw van het Landschap Vechtdal. De ondernemers sluiten zich aan bij een netwerk van ruim 2.400 recreatieondernemers in Nederland. Gastheer/Gastvrouw van het Landschap Vechtdal wordt georganiseerd door IVN Overijssel in samenwerking met Vechtdal Marketing. Hiervoor werken zij samen met gebiedspartijen met regionale kennis zoals Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en Landschap Overijssel.

De nieuwe Gastheren/Gastvrouwen van het Landschap Vechtdal.
Afbeelding
Remastered presenteert nieuwe drummer Hardenberg 1 uur geleden
Afbeelding
Dialectmaand wordt afgesloten met boekpresentatie Hardenberg 2 uur geleden
Afbeelding
B&W stemmen voor aantal nieuwe stembureaus Hardenberg 3 uur geleden
Afbeelding
Gemeente zegt nee tegen tv-documentaire Hardenberg 3 uur geleden
Afbeelding
FNV 'bespreekt' financieel misbruik van ouderen Hardenberg 4 uur geleden