Afbeelding

Eindelijk weer een koorconcert in de Vilsterse Sint Willibrorduskerk

vr 5 november 2021 Ommen

Op zondagmiddag 14 november as treedt het kamerkoor Moderato Cantabile op in de parochiekerk van Vilsteren. Het concert begint om 15.00 uur en de toegangsprijs bedraagt tien euro. Jongeren t/m 18 mogen gratis naar binnen.

Moderato Cantabile is in 2001 opgericht door de huidige dirigente/mezzosopraan/componiste Nana Tchikhinashvili, die haar roots heeft liggen in Tbilisi (Georgië). Daar studeerde zij koordirectie op het Staats Conservatorium. Zij heeft een geheel eigen stijl van dirigeren, door haar koorleden omschreven als ‘Zingen met de handen’.

Het koor viert in 2022 zijn 20-jarig bestaan met drie jubileumconcerten. De uitvoering die nu ten gehore wordt gebracht draagt de naam ‘Opmaat’ en biedt een programma dat de veelzijdigheid van het koor laat horen, van klassiek tot modern, een zorgvuldig samenspel van de verschillende stemmen. Er zijn naast composities van de dirigente ook werken te beluisteren zijn van bekende en minder bekende componisten als Bruckner, Pärt, Nysted, Gjelloe, Ticheli en Stanford. Het programma ligt in de kerk voor u klaar. Dit concert maakt deel uit van de serie Landgoedconcerten Vilsteren (www.landgoedvilsteren.nl).

Na afloop kunt u ditmaal niet terecht in het Landgoedcentrum, de nazit met een drankje vindt bij wijze van uitzondering plaats in het onlangs opgeknapte Parochiehuis achter de kerk. 

Over Corona

Zoals het er nu uitziet mogen we alle zitplaatsen weer gebruiken, mits wij controleren op vaccinatie dan wel een negatieve test, maximaal 24 uur voor het concert afgenomen. Neemt u dus gegevens daarover mee, hetzij digitaal, hetzij op papier. De toegangsdeuren van de kerk gaan om 14.30 u open, komt u bijtijds, met de controle van de gegevens is enige tijd gemoeid.

Heeft u verkoudheidsklachten of koorts, blijft u dan liever thuis. Het is altijd goed een beetje afstand van elkaar te houden en het staat u vrij een mondkapje te dragen, verplicht is dit laatste niet. We adviseren u op de dag van het concert op de website van het landgoed na te gaan wat de meest recente stand van zaken is, we leven helaas nog steeds in wat onzekere tijden.

Volgend concert:

Op 12-12 om 15.00 u wordt het jaarlijkse kerstconcert georganiseerd, verzorgd door het jongenskoor Dalfsen o.l.v. Henk Ophoff

Afbeelding
Opwekkingsliederen zingen in de Sionskerk in Mariënberg Nieuws Ingezonden 1 uur geleden
Afbeelding
Wandeltocht Vilsteren samen actief Hardenberg 2 uur geleden
Afbeelding
Eenzijdig ongeval op Dedemsvaartseweg-Noord in Lutten Hardenberg 2 uur geleden
Afbeelding
Auto raakt te water aan de Hoofdvaart in Dedemsvaart Hardenberg 13 uur geleden
Afbeelding
Bijzondere Vrijheidscolleges voor basisscholen uit Ommen Ommen 18 uur geleden