Erg lang gras in Aadorp Esmee Schoemaker

Tricolores mazzelen in Aadorper knollentuin

zo 24 oktober 2021 Hardenberg

ASV’57 ontving zaterdag vv Bruchterveld op sportpark ’t Heuveltje. Het weer was goed, maar het gras erg lang en het veld erg hobbelig.  Niet echt de ideale omstandigheden voor een technisch hoogstaand potje voetbal.

Lange tijd was het erg matig wat beide ploegen lieten zien. De 0-1 kwam dan ook verrassend tot stand. Thijs Nijman kopte een bal naar voren, Luuk Benjamins was te snel voor de back en de keeper kwam te vroeg of te laat uit, de bal rolde langzaam in het verlaten doel. Er ging veel verkeerd bij voetbalvereniging Bruchterveld en hierdoor ontstonden er wel mogelijkheden aan beide kanten. Vlak voor rust de eerste meesterlijke redding van Godeke op een hard schot van Koen Dekkers (nr 12). Door een ongelukkige handsbal van Nick van der Veen binnen de 16 meter legde arbiter Ekkel de bal vlak voor rust op de stip. Stokman voltrok het vonnis. Rust 1-1.

Tweede helft

Na rust veranderde het spelbeeld niet veel. Het was een geluk dat ASV de kwaliteit ontbeerde om de geboden kansen af te maken en dat Godeke in bloedvorm verkeerde, anders hadden de Tricolores geen punten mee naar huis kunnen nemen. Dat gebeurde echter toch. Het was Rutger Dijk die het laatste zetje gaf voor de 1-2. Ook hierna kregen beide ploegen nog kansen. Ver in blessuretijd was het Rutger Dijk die Luc Roeleveld goed aanspeelde en na de keeper omspeeld te hebben, was de 1-3 eindstand een feit.