Afbeelding

SC Lutten ook na duel tegen Fit Boys nog ongeslagen

zo 24 oktober 2021 Hardenberg

Met een 4-1 zege op Fit Boys heeft SC Lutten zaterdag op sportpark De Kei de ongeslagen status behouden. In het recente verleden had de thuisclub het regelmatig moeilijk tegen de ploeg uit Beilen. Maar deze keer had SC Lutten bijna geen kind aan Fit Boys. Daarbij dient wel aangetekend te worden dat de bezoekers een allesbehalve goede voorbereiding kenden. Zo werden zeven basisspelers (vakantie, blessures en schorsingen) gemist, moest nog een speler uit Noordscheschut worden opgehaald en bleek een speler naar Lutten te zijn afgereisd met een kapotte voetbalschoen, die nog ‘even’ gerepareerd moest worden in Hardenberg.

Met een beetje meer scherpte en geluk hadden de zwart-witten met een veel hogere score de wedstrijd kunnen eindigen. De 1-0 ruststand (door uitblinker Boudewijn van der Graaf) was nog maar een schamele afspiegeling van de krachtsverhouding. Een doelpunt van Ronald Kosse werd al dan niet terecht wegens buitenspel afgekeurd. Inzetten van dezelfde Kosse, Thorben Scholten, Boudewijn van der Graaf en Fons Veltink werden door Fit Boys-doelman Niels van der West onschadelijk gemaakt.

Doelman krijgt meer te doen

Had doelman Lars Mulder in de eerste helft nauwelijks wat te doen, na de pauze zag hij zowaar enkele keren ‘groen-gelen’ in zijn strafschopgebied opduiken. Uit één van die schaarse uitvallen viel ook nog, geheel tegen de verhouding in, de gelijkmaker. Het vlagsignaal van Herman Weekamp voor buitenspel werd door scheidsrechter Daniël Dorgelo uit Musselkanaal genegeerd. De vreugde bij Fit Boys over die treffer was van korte duur. Drie minuten later was het opnieuw Boudewijn van der Graaf die zijn ploeg op voorsprong zette (2-1). In het vervolg van de wedstrijd kwam de Beilense ploeg nog één keer in de buurt van het Lutten-doel. Met een schot op de lat was Fit Boys dichtbij de gelijkmaker.

Met Jan van de Berg voor Fons Veltink, Frank van der Most voor Nick Weekamp en Abe Veltink voor de moe gestreden Boudewijn van der Graaf wilde trainer Sander van de Lustgraaf zijn ploeg nieuwe impulsen geven. Het leverde nog twee treffers op, die op naam kwamen van Jan van de Berg en Justin Westerbeek.

Vierde plaats

Door de verdiende zege bezet SC Lutten de vierde plaats, met slechts één punt achterstand op de drie koplopers ZZVV, Nieuwleusen en Vitesse. Komende zaterdag staat voor de eerste keer dit seizoen een treffen met een ploeg uit het linker rijtje op het programma: uit tegen Hollandscheveld, dat zaterdag met 5-1 een pak slaag kreeg van ZZVV.

Afbeelding
Auto raakt te water aan de Hoofdvaart in Dedemsvaart Hardenberg 9 uur geleden
Afbeelding
Bijzondere Vrijheidscolleges voor basisscholen uit Ommen Ommen 15 uur geleden
Afbeelding
'Doorgaande Lijnen' bij HardenbergArt Hardenberg 19 uur geleden
Afbeelding
Workshop 'fietsknooppunt app' Hardenberg 20 uur geleden
Afbeelding
Sjoelers in actie Hardenberg 20 uur geleden