Afbeelding

Langer Thuis wonen in Ommen? Praat nu mee

vr 22 oktober 2021 Ommen

De gemeente Ommen wil dat ouderen binnen hun mogelijkheden zelfstandig thuis kunnen blijven wonen in een omgeving die bij hen past en regie kunnen nemen over hun eigen leven. PCOB Ommen, KBO Overijssel en de gemeente Ommen vragen inwoners actief mee te denken over wat daarvoor nodig is door de online vragenlijst in te vullen over de woon- en zorgwensen voor nu en later.

Langer comfortabel en zelfstandig thuis wonen willen we allemaal. Maar wat betekent dat voor u? Welke woningen moeten er komen? Hoe moet de zorg en ondersteuning eruit zien? Wat is belangrijk voor senioren van vandaag en morgen? Belangrijke vragen waar de (toekomstige) senior uit Ommen zelf over moet meepraten en meedenken. Omdat alleen zij weten wat er nodig is en waar verbeteringen mogelijk zijn.

Vragenlijst

PCOB Ommen, KBO Overijssel en gemeente Ommen hebben daarom een online vragenlijst samengesteld voor alle inwoners van 65 tot 70 jaar in de gemeente Ommen, zij ontvangen een uitnodiging om de lijst in te vullen. Met de antwoorden krijgen de initiatiefnemers een beter beeld van waar behoefte aan is in Ommen-stad en de kernen. En van wat er speelt op het gebied van wonen, welzijn en zorg en waar prioriteit aan gegeven moet worden. Met andere woorden: het wordt helder wat senioren in Ommen echt belangrijk vinden. De vragenlijst is anoniem en vrijwillig in te vullen op: www.survio.com/survey/d/vragenlijst-wonen-en-zorg-ommen. De deadline is 7 november.

Gesprekken

De vragenlijsten zijn niet de enige manier om mee te denken. Voor PCOB Ommen en KBO Overijssel is ook het goede gesprek van groot belang. Daarom gaan ze met de inwoners de dialoog aan. Dan bespreken ze de resultaten van de vragenlijst en geven de deelnemers hieraan samen meer context. Ook hier staan wonen, zorg, welzijn op de agenda. De bijeenkomsten zijn in: Carrousel Ommen: woensdag 17 november; De Garve in Beerzerveld: donderdag 18 november; De Schakel in Lemele: maandag 22 november; Gebouw Irene in Witharen: dinsdag 23 november. De bijeenkomsten vinden plaats van 19.30 tot circa 21.30 uur. Aanmelden kan voor 10 november via: ihegeman@kbo-overijssel.nl.

Afbeelding
Majorettes in actie Twenterand 25 minuten geleden
Afbeelding
Coördinator bezoekwerk gezocht Twenterand 31 minuten geleden
Afbeelding
Herinrichting gemeentehuis Hardenberg: naar een efficiëntere en flexibelere werkomgeving Hardenberg 59 minuten geleden
Afbeelding
Familiefestival in Slagharen op Koningsdag Hardenberg Ingezonden 1 uur geleden
Afbeelding
Jennie Meijer met Pensioen Hardenberg Ingezonden 2 uur geleden