Afbeelding

Regenboogbraderie en Historische modeshow Regenboogweek Coevorden

vr 15 oktober 2021 Coevorden

In samenwerking met de Coevorder Handelsvereniging en het Centrum Management vindt op zaterdag 16 oktober en regenboogbraderie plaats.

Naast dat verschillende ondernemers hun handelswaar proberen te slijten, trakteren ze het winkelend publiek op een regenboog traktatie tijdens de reguliere winkeltijden, van 10.00 uur tot 17.00 uur in de binnenstad van Coevorden.

Sluitstuk Regenboogweek met Historische Modeshow

In samenwerking met het Stedelijk Museum Coevorden en Stichting Oud Oranje sluiten we op zondag 17 oktober de Activiteiten van de Drentse Regenboogweek in Coevorden af met een Historische Modeshow

Stichting oud Oranje is in het bezit van tot in de puntjes nagemaakt vorstelijke kostuums waardoor ieder die er een draagt zich ook echt een Queen voelt. Historie en Hysterie liggen in deze show dicht bij elkaar.

De show geeft een beeld van de emancipatiegolven tussen circa 18.10 en nu. De kostuums worden geshowd door lokale modellen die zich hiervoor hebben opgegeven.

Deze vrij toegankelijke modeshow vindt plaats in Theater Hofpoort De Fabriek aan de Sints Janssstraat 4 te Coevorden. De aanvang van de show is om 16.00 uur, einde om 17.00 uur.

Het Diversiteitsplatform Coevorden

Het diversiteitsplatform bestaat uit leden van verschillende raadsfracties, de Jongerenraad Coevorden, het COC, ervaringsdeskundige betrokkenen en maartschappelijke organisaties. Het diversiteitsplatform adviseert de gemeente gevraagd en ongevraagd over diversiteit discriminatie en acceptatie, met name op gebied van etnische achtergrond en seksuele voorkeur. We doen voorstellen voor activiteiten en nemen initiatieven om diversiteit in de gemeente te vieren en zichtbaar te maken. Deze activiteit wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Drenthe en de gemeente Coevorden, Culturele Gemeente van Drenthe 2021 – 2022.

Afbeelding
Baalderborg Motorrun voor de zevende keer Hardenberg 3 uur geleden
Houtdorp 2023. Annet Kamphuis
Weer van alles te doen in feestweek Hardenberg 3 uur geleden
Afbeelding
Natuurbeleefpad Sibculo is begonnen met inrichtingsfase Hardenberg 5 uur geleden
Afbeelding
Uitzwaaimoment Wethouder Breukelman levert hospice mooi cheque op Hardenberg 8 uur geleden
Ensemble HCM
Oranjeconcert Gramsbergen door ensemble HCM Nieuws Ingezonden 9 uur geleden