Afbeelding
Picasa

Coevorden bekent kleur

wo 13 oktober 2021 Coevorden

In woonzorgcentrum De Schutse in Coevorden is tijdens de regenboogweek een besloten theatervoorstelling met als titel ‘Alles goed? … iedereen zichzelf?!’  Deze worden georganiseerd vanuit Roze 50+, het LHBTI-ouderennetwerk van COC en ANBO. De regenboogweek is tot en met 17 oktober. 

Met uit het leven gegrepen liedjes en verhalen vragen de theatermakers op een open en persoonlijke manier aandacht voor oudere lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgenders en interseksuelen. En voor de omstandigheid dat velen van hen zichzelf niet durven te zijn.

Terug de kast in 

“Wanneer oudere LHBTI’s afhankelijk worden van zorg gaan ze uit angst voor de reacties van de omgeving soms zelfs terug de kast in”, aldus Marije Lugtmeier, Roze 50+ ambassadeur in Drenthe. ‘Alles goed?’ geeft een stem aan deze ouderen en wil de toehoorder op een laagdrempelige en toegankelijke wijze bekend maken met hun situatie en hiervoor begrip kweken.

De voorstelling is ’s middags voor de bewoners van De Schutse en wordt verzorgd door Klaas Spekken (zang), Vincent Grit (piano) en Marjet Bos.

Roze 50+

Roze 50+ is een samenwerkingsverband van ANBO en COC. Het netwerk wil de leefsituatie, gezondheid en het welzijn van lesbische, homoseksuele, biseksuele, transgender en intertekstuele 50-plussers verbeteren. Dat doen ze door bundeling van kennis en ervaring en belangenbehartiging. Roze 50+ activeert, stimuleert en faciliteert mensen uit de achterban om contacten te leggen en het gesprek met de omgeving aan te gaan.

Roze Loper keurmerk

Het programma in De Schutse kan als opmaat dienen voor een Roze-Lopercertificering. De Roze Loper heeft als doel de sociale acceptatie en inclusie van LHBTI’s in zorg- en welzijnsinstellingen te bevorderen. De Roze Loper is een officieel keurmerk, dat wordt uitgereikt na een traject dat leidt naar sociale acceptatie van seksuele diversiteit in de zorg gevolgd door een audit door een onafhankelijke certificerende instantie.

Diversiteitsplatform Coevorden

Het diversiteitsplatform Coevorden bestaat uit leden van verschillende raadsfracties, de Jongerenraad Coevorden, het COC, ervaringsdeskundige betrokkenen en maartschappelijke organisaties. Het diversiteitsplatform adviseert de gemeente gevraagd en ongevraagd over diversiteit discriminatie en acceptatie, met name op gebied van etnische achtergrond en seksuele voorkeur. Zij doen voorstellen voor activiteiten en nemen initiatieven om diversiteit in de gemeente te vieren en zichtbaar te maken.

Deze activiteit wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Drenthe en de gemeente Coevorden, Culturele Gemeente van Drenthe 2021 – 2022.

Afbeelding
Sjoelen Hardenberg 9 minuten geleden
Afbeelding
Sjoeluitslagen Sios'83 Hardenberg 59 minuten geleden
Afbeelding
LEADER gaat vanaf 2 april weer open! Hardenberg 1 uur geleden
Afbeelding
The Hackensaw Boys (USA) in de Gashouder Hardenberg 1 uur geleden
Afbeelding
Natuurlijk Heidepark start crowdfunding Ommen 1 uur geleden