G. Brokelman

Green Pride verslaat Tricolores

zo 17 oktober 2021 Hardenberg

Op sportpark De Noppenweide werd zaterdag 16 oktober de derby tussen vv Bruchterveld en vv Bergentheim gespeeld. Eén punt verschil op de ranglijst bij aanvang in het voordeel van de Green Pride. In de uitslagenlijst sinds de jaren ’80 valt er geen competitieoverwinning te vinden voor de Tricolores. Daar moest zaterdag dan eindelijk maar eens verandering in komen.

Bij de Tricolores waren een paar geblesseerden terug van afwezigheid en ook de gasten waren weer op volle oorlogssterkte. Dat was dan ook te merken, want voor het oog van de ca. 300 toeschouwers ging wedstrijd de vanaf minuut één in een hoog tempo van start en de kansen volgden elkaar in een rap tempo op.
Al binnen 10 minuten was het 2-1 voor de Triclores door goals van Lelsey op de Haar, Jeffrey Plaggenmarsch en Maikel Ros!
De eerste helft ging maar door in een hoog tempo, met een hoge amusementswaarde. Bergentheim ietsje beter en slimmer aan de bal, maar Bruchterveld bleef volop in de wedstrijd. Ronnie Hakkers had pech met een schot op de paal na een prima eentwee. Toch viel voor rust nog de verdiende gelijkmaker. Pouwels ging over de knie bij Nijman en Hakkers voltrok het vonnis vanaf elf meter. Na een bijzonder vermakelijke eerste helft kwam de rust dus met een 2-2 stand.
Kon Bruchterveld in de eerste helft nog goed partij bieden, in de tweede helft was het toch overwegend Bergentheim dat de toon zette. Bruchterveld vergat te voetballen via het middenveld en hanteerde teveel de lange bal. Bergentheim drong verder aan en wat de aanhangers van de thuisploeg al vreesden gebeurde na ruim een uur. Wevers’ voorzet werd door Hakkers hard binnen geschoten, 2-3. Zeven minuten later de genadeklap voor de Tricolores. Uit een perfecte counter schoot Plaggenmarsch z’n ploeg naar de overwinning, 2-4 en wedstrijd beslist. De Tricolores probeerden het nog wel, maar echt gevaarlijk konden ze niet meer worden. Op basis van de tweede helft een welverdiende overwinning voor de groen-witten. Op 30 april 2022 krijgen de Tricolores de kans op revanche op sportpark Moscou.

Bijzondere Vrijheidscolleges voor basisscholen uit Ommen Ommen 37 minuten geleden