Afbeelding

SC Lutten probleemloos naar zege tegen BSVV

zo 10 oktober 2021 Hardenberg

In de derde competitieronde stond voor SC Lutten de ontmoeting tegen BSVV uit Bovensmilde op het programma. Beide teams waren tot nu toe nog ongeslagen – met dit verschil dat de Luttenaren al wel het genoegen van een overwinning hadden gesmaakt (vorige week 1-2 in en tegen fusieclub FC Ommen), terwijl de gasten ‘genoegen’ moesten nemen met twee gelijke spelen.

Zowel SC Lutten als BSVV moesten enkele basisspelers missen, maar coach Sander v.d. Lustgraaf kon gelukkig terugvallen op spelers van ‘het Tweede’.

Hoewel de zwartwitten vaak moeite hebben met tegenstanders als BSVV, ploegen die zich concentreren op het verdedigen en loeren op de counter, hoefden ze zich in deze wedstrijd geen zorgen te maken. SC Lutten kwam nauwelijks in moeilijkheden, maar kon zelf echter ook geen stempel drukken op de wedstrijd. Beide ploegen deden in aanvallende opzicht weinig voor elkaar onder: in de eerste helft werd geen enkele kans gecreëerd uit een goed opgezette aanval.

Toch op voorsprong

Typerend voor het spelbeeld was dat de thuisploeg bijna de leiding nam via een mislukte voorzet van Fons Veltink, waarbij de bal de lat schampte. Toch kwam SC Lutten op voorsprong, en wel via een hoekschop en de alert reagerende Sander Scholten die de bal tussen de verdedigers in slim binnentikte. Daarmee werd het in de 25ste minuut 1-0.

Een paar minuten later kreeg Justin Westerbeek een vrije kans om te koppen, wederom via een corner, maar hij mikte naast. Zo ging SC Lutten met een minimale voorsprong de rust in.

Tweede helft

Het was tot nu toe een saaie, tamme wedstrijd geweest met veel foute passes over en weer. Dit alles in een vrij laag tempo. Vanuit de verdediging probeerde David Koopman met een lange pass zijn voorhoedespelers te bereiken, maar hij was daarmee lang niet altijd succesvol. Op het middenveld werd niets afgedwongen.

De tweede helft was iets beter, al was het alleen al omdat de Luttenaren nog tweemaal het net wisten te vinden. En beide keren werd de verdediging van BSVV keurig uitgespeeld door de aanval. Abe Veltink zorgde met een bekeken schuiver in de rechterhoek voor de 2-0. Dat was in de 65ste minuut. De grensrechter van de tegenstander zorgde hierna voor enige opwinding en oponthoud, maar na 10 minuten kon de wedstrijd weer worden hervat. Het was de enige dissonant in deze uitermate sportieve ontmoeting.

Diep, heel diep, in blessuretijd tekende invaller Boudewijn v.d. Graaf voor de 3-0, op aangeven van Fons Veltink. SC Lutten kreeg nu van de gasten alle ruimte om te voetballen, maar verzuimde de voorsprong verder uit te bouwen. De enige grote kans voor BSVV in deze ontmoeting werd door de aanvaller zelf om zeep geholpen, omdat hij op het ultieme moment in de grond trapte.

Met wederom drie punten in de tas kan SC Lutten zich komende week voorbereiden op de ontmoeting in en tegen fusieclub Dedemsvaart. Deze wedstrijd begint om 17.00 uur.