Afbeelding

Voorbeschouwing RKSV de Zweef - Mariënberg

wo 6 oktober 2021 Hardenberg

Komende zaterdag reist voetbalvereniging Mariënberg af naar Nijverdal waar op sportpark Gagelman, aan de Koersendijk nummer 25, de Rooms Katholieke Sport Vereniging de Zweef de gastheer zal zijn. Scheidsrechter is Reinier van Leeuwen en hij fluit om 14.45 uur voor de aftrap tussen de Zweef en Mariënberg.

Vanaf 15 juni in de vorige eeuw, om precies te zijn 1920, was het Zondag wat altijd de klok sloeg bij de Zweef. Volgens de geleerden écht wel de leukste vereniging van Nijverdal. Waar Openheid, Respect, Samenwerking, Betrokkenheid en Verantwoordelijkheid de vijf gouden Zweef regels zijn, het is maar dat je het weet. Maar hoeveel liedjes zijn er wel niet gemaakt over deze hemelse dag. Toch vonden ze in Nijverdal bij de Zweef de zondag niet meer de fijnste (voetbal)dag van de week. Begin 2020 volgden de ruim 900 leden van deze blauwwitte club blindelings een tendens die zich de laatste jaren veel meer aftekent bij tig zondagclubs in het land. Ze verhuizen massaal naar de zaterdag, de mooiste dag in de week, als het gaat om prestatie-elftallen. Zo vloog ook de Zweef als een mooie zwaluw van de zondag naar de zaterdag. In het seizoen ‘19/’20 hadden ze reeds een standaardteam op de zaterdag maar vanaf het seizoen ‘20/’21 startte ook het vlaggenschip en voormalig eersteklasser in de derde klasse D na de promotie van het seizoen ervoor.
Ze willen, en die ambitie steken ze niet onder stoelen of banken, zo snel mogelijk terug naar de tweede en het liefst de eerste klasse met zoveel mogelijk jongens uit de eigen gelederen. Ze hebben alles keurig op de site staan. Wat ze willen, hoe ze het willen en wat daar voor nodig is.
Trainer is Niels Kolkman. Hij speelde 18 jaar onafgebroken in het eerste elftal, destijds natuurlijk nog op de zondag. Voor hem geen lange kroegentochten op de zaterdagavond in Nijverdal en omstreken.
Een echte clubman wordt hij genoemd en iemand die het spelersmateriaal op zijn duimpje kent van de Zweef, daarom willen ze ook zo snel mogelijk uitvliegen naar elders, een stapje of liever twee stapjes hoger….Ze zijn in ieder geval goed onderweg, 6 punten uit twee duels.
Staan samen met Hellendoorn, Bruchterveld en Mariënberg op de eerste plek. Mariënberg kent een uitstekende seizoenstart. Na de winst in Losser werd er afgelopen zaterdag op het Westerpark gewonnen met 3-1 van Hardenberg’85. Maar de Zweef is misschien wel andere koek. De Zweef won vorige week van Wilhelminaschool maar het ging allemaal zonder overtuiging. De Zweef is als club zijnde een redelijke onbekende tegenstander voor Mariënberg.

Afbeelding
Aanrijding op kruising Witmanweg en Weverijweg in Slagharen Hardenberg 10 uur geleden
Afbeelding
Opening expositie meidenatelier Hardenberg Hardenberg 15 uur geleden
Afbeelding
Rudy Ligtenberg nieuwe directeur-bestuurder Mijande Wonen Hardenberg 15 uur geleden
Afbeelding
Eigenaar gezocht voor goederen in lopend onderzoek Hardenberg 16 uur geleden
Afbeelding
Speelotheek Tjoek Tjoek sluit haar deuren Hardenberg 17 uur geleden