Afbeelding

College bezoekt Lutten, Oud Lutten en Keiendorp

di 5 oktober 2021 Hardenberg

In het kader van de maandelijkse werkbezoeken bracht het college op vrijdag 1 oktober een werkbezoek aan Lutten, Oud Lutten en Keiendorp.

Om 9.00 uur werd het college door plaatselijk belang Lutten Leeft ontvangen in het dorpshuis te Lutten. Voorzitter René Makkinga vertelde middels een presentatie aan het college welke zaken de afgelopen jaren in het dorp en buurtschappen zijn gerealiseerd en op welke zaken PB zich de komende tijd gaat richten.

De komende periode gaat Plaatselijk Belang zich richten op een nieuwe bestemming voor de gebouwen die vrijkomen als gevolg van de fusie tussen de Gereformeerde en Hervormde kerk. Er staan gesprekken op stapel met de betrokken partijen om te zien wat er mogelijk is op de betreffende locatie aan de Anerweg.

Sinds 1 januari dit jaar zijn de plaatselijke belangen van Lutten en Oud Lutten en buurtvereniging Keiendorp verenigd in een plaatselijk belang, te weten Lutten Leeft. De drie kernen werkten al geruime tijd intensief samen.

Per bus werd een aantal locaties bezocht waarbij met name werd stilgestaan bij de bouwweg die is gecreëerd voor bouwverkeer naar de Wieken II. Er werd een bezoek gebracht aan het kippenvermeerderingsbedrijf Wolters aan de Knappersveldweg waar de heer en mevrouw Wolters uitleg gaven over het ontstaan en opbouw van het bedrijf. Tot slot werd het college ontvangen door de familie Back in Oud Lutten. De familie Back is bezig met de ontwikkeling van Future Farm waar circulaire landbouw voorop staat.

Rond 12.00 uur werk het bezoek afgesloten. Het college dankte plaatselijk belang voor het boeiende werkbezoek waarbij het college tevens aangaf onder de Indruk te zijn van de actieve rol van plaatselijk belang binnen Lutten, Oud Lutten en Keiendorp.

Afbeelding
Remastered presenteert nieuwe drummer Hardenberg 26 minuten geleden
Afbeelding
Dialectmaand wordt afgesloten met boekpresentatie Hardenberg 1 uur geleden
Afbeelding
B&W stemmen voor aantal nieuwe stembureaus Hardenberg 2 uur geleden
Afbeelding
Gemeente zegt nee tegen tv-documentaire Hardenberg 2 uur geleden
Afbeelding
FNV 'bespreekt' financieel misbruik van ouderen Hardenberg 3 uur geleden