Afbeelding

Coevorden bekent kleur

do 30 september 2021 Coevorden

In samenwerking met het Coevorder Kunstenaars Collectief (CKC) staat Galerie Kunst op Vijf van 2 tot 29 oktober in het teken van de regenboogweek met als thema ‘liefde’. Op zaterdag 2 oktober om 14.00 uur opent Saskia Kluwen, directeur Theater Hofpoort/De Fabriek, de expositie. Voor een hapje en drankje wordt gezorgd. Iedereen is vanaf dat moment welkom aan de Sallandsestraat 5 te Coevorden.

Het CKC heeft zich laten inspireren door ‘de Kus van Klimt’ en ook hun werk is daar te bewonderen. Na een oproep hebben 28 inwoners gehoor gegeven een kunstwerk in te leveren voor de exposite. Het resultaat mag gezien worden, wat een talent is er in deze gemeente. Van woensdag tot en met zaterdag is de galerie geopend vanaf 13.00 tot 17.00 uur.

Het Diversiteitsplatform Coevorden

Het diversiteitsplatform bestaat uit leden van verschillende raadsfracties, de Jongerenraad Coevorden, het COC, ervaringsdeskundige betrokkenen en maatschappelijke organisaties. Het diversiteitsplatform adviseert de gemeente gevraagd en ongevraagd over diversiteit discriminatie en acceptatie, met name op gebied van etnische achtergrond en seksuele voorkeur. Ze doen voorstellen voor activiteiten en nemen initiatieven om diversiteit in de gemeente te vieren en zichtbaar te maken.

Deze activiteit wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Coevorden, Culturele Gemeente van Drenthe 2021 – 2022.

Zo ziet de Aziatische hoornaar er uit .
'Jagen' op Aziatische hoornaar Hardenberg 2 minuten geleden
Afbeelding
Waardering voor zwerfafvalvrijwilligers Hardenberg 39 minuten geleden
Afbeelding
Old Stars bezoeken DETO Twenterand 1 uur geleden
Afbeelding
Uitslagen Bridge Club Hardenberg Hardenberg 1 uur geleden
Afbeelding
DVC schenkt sportkleding aan Oekraïne Hardenberg 1 uur geleden