Onder het bedrijfsleven in Ommen is veel animo om FC Ommen te steunen
Onder het bedrijfsleven in Ommen is veel animo om FC Ommen te steunen

FC Ommen gaat historie schrijven

ma 27 september 2021 Ommen

FC Ommen gaat zaterdag 2 oktober historie schrijven. Op de eerste zaterdag van oktober spelen zowel de mannen, als de vrouwen van de fusieclub in competitieverband voor het eerst op sportpark Westbroek. 

De mannen ontvangen SC Lutten en de vrouwen gaan proberen het bezoekende ZVV ’56 uit Apeldoorn in toom te houden. De nieuwe voetbalclub wil deze mijlpaal niet zomaar voorbij laten gaan en de presentatie voor eigen publiek extra kleur geven. Het hoe en wat mag niet aan de grote klok worden gehangen, maar ondanks deze restrictie een tipje van de sluier. Denk aan opzwepende opkomstmuziek, denk aan jeugdspelers als ballenjongens en –-meisjes, denk aan vaandels, aan rookbommen in bepaalde kleur, welzeker, geel, blauw en zwart en aan wapperende vaandels.

De aftrap van de wedstrijd van FC Ommen 1 wordt alternatief ingevuld. Voetbalhistoricus en liefhebber Rien Habers heeft twee speelballen voor de wedstrijd beschikbaar gesteld, welke voorafgaand aan de duels uitgereikt worden door het duo Ronnie Huizing en Ard Veurink, initiatiefnemers van het G-voetbal in Ommen en Gerben Koppelman, al jarenlang defensief steunpilaar in het G-team en tevens assistent-elftalleider bij FC Ommen. Het G-voetbal was de eerste vruchtbare samenwerking tussen de voorlopers van FC Ommen, te weten OVC ’21 en OZC. Deze samenwerking is niet de aanleiding geweest tot de fusie, maar heeft wel aangetoond dat indien de neuzen in dezelfde richting staan een samenvoeging mogelijk is.

In de rust van de wedstrijden kunnen de aanwezige jeugdspelers zich uitleven met een onderlinge krachtmeting op het betreffende veld.

Zowel bij de mannen alsmede bij de vrouwen staat de aftrap gepland om half drie. Zie www.fcommen.nl

Afbeelding
'Doorgaande Lijnen' bij HardenbergArt Hardenberg 1 uur geleden
Afbeelding
Workshop 'fietsknooppunt app' Hardenberg 2 uur geleden
Afbeelding
Sjoelers in actie Hardenberg 2 uur geleden
Zo ziet de Aziatische hoornaar er uit .
'Jagen' op Aziatische hoornaar Hardenberg 2 uur geleden
Afbeelding
Waardering voor zwerfafvalvrijwilligers Hardenberg 3 uur geleden