Bekeravontuur HHC Hardenberg alweer voorbij

wo 22 september 2021 Hardenberg

Ondersteund door een zeer actief en enthousiast vAK Q werd gestreden om een plaats in volgende ronde van de TOTO KNVB Beker. Het talrijke publiek kreeg een boeiende wedstrijd voorgeschoteld. Pas na verlenging moest de gastheer door de knieën. VV Capelle kan zich opmaken voor het volgende bekeravontuur. HHC Hardenberg bleef gedesillusioneerd achter na het pijnlijke verlies tegen de hoofdklasser.

Vergeleken met afgelopen zaterdag liet de opstelling een aantal wijzigingen zien. Zo gunde trainer Bert van Hunenstijn doelman Ramon Nijland een basisplaats. Ook Jari Oosterwijk, Danny Bouws, Thomas Reinders en Jesper Drost vonden hun naam bij de eerste elf terug.

Zoals het een bekerwedstrijd betaamt was het tempo vanaf de start hoog. De verlichte en sfeervolle Boshoek biedt toch steeds weer een prachtige ambiance. In de zesde minuut was het Capellenaar Olaf van der Sande die met een mooie solo voor het eerst gevaarlijk werd. Zijn schot van binnen de zestien ging maar net naast.

HHC drong daarna Capelle terug op eigen helft zonder dat het echt gevaarlijk werd. In de 16e minuut was het Gersom Klok die vanaf randje 16 hard uit mocht halen. Zijn schot belandde miraculeus via de onderkant van de lat weer in het veld. Kort voor het half uur was het Drost met een grote kans, hij omspeelde twee verdedigers maar zijn schot werd weggekopt. Capelle kwam in deze fase nauwelijks nog onder de druk uit maar hield wel stand. Schoten van Rick Hemmink, Drost en Glenn Kobussen gingen over of werden gestopt.

In de 38e minuut ontsnapte HHC aan een achterstand, Van der Sande scoorde met een mooie schuiver maar hij stond buitenspel. Vlak voor rust was het Marlon Slabbekoorn die vrij kon uithalen na een misser in de verdediging. Zijn snoeiharde schot werd vakkundig gekeerd door Ramon Nijland. Zo werd er gerust met een 0-0 stand.

Capelle begon sterk aan de tweede helft en kwam al direct tot een schot. Per omgaande post was het HHC dat testte of keeper Fortes Almeida dos Reis bij de les was. Hij redde bekwaam, net als zijn collega aan de andere kant. Binnen drie minuten na rust drie schoten op goal! Op het uur was het wederom Van der Sande die voor gevaar zorgde voor het Hardenbergse doel. De snelle spits, die vorig jaar nog zijn kunsten vertoonde voor Quick Boys, melde zich veelvuldig dreigend in de punt van de aanval. In deze fase was HHC de onderliggende ploeg die de handen meer dan vol had aan de gedrevenheid van de bezoekers. De oranje-zwarten schakelden bij en brachten Jurjan Mannes in de ploeg. Het overwicht op het middenveld kantelde hierdoor in het voordeel van HHC. De zo vurig gewenste eindpass ontbrak echter nog.

In de 77e minuut had Nijland al zijn kwaliteiten nodig om een venijnig en hard schot te keren. Van der Sande werd steeds meer een plaaggeest voor de verdedigers. Zes minuten later was het Oosterwijk die een opgelegde kans miste, 1 op 1 gezet door Mannes schoot hij op de keeper. Beide teams besloten tot een slotoffensief om een verlenging te voorkomen. HHC was het dichts bij een goal. Hemmink zag zijn kopbal op de doellijn gekeerd. Ook Steff Kaptein zag zijn schot tot corner worden verwerkt. Een belegering zowaar maar gescoord werd er niet.

In de toegevoegde tijd om tot een beslissing te komen zagen we hetzelfde beeld. Het spel was in de verlenging zeker niet hoogstaand, maar wel attractief. In minuut 3 van de verlenging scoorde Capelle uit een goed genomen vrije trap. Over de al dan niet terechte toekenning was verdeeldheid. Slabbekoorn wist zich echter wel raad met het buitenkansje en schoot snoeihard binnen. In het restant van speeltijd viel HHC met de moed der wanhoop aan, maar het was Van der Sande met het genadeschot. Hij faalde oog in oog met Nijland niet. 0-2, over en sluiten. Het bekertoernooi zit er voor HHC alweer op. In de absolute slotfase moest Serge Fatima met een brancard van het veld. Wat zijn kwetsuur exact is moet nog worden onderzocht, hopelijk valt het mee. Zaterdag gaat HHC naar Kozakken Boys.

Opstelling: Fatima, Church, Manuhutu, Kobussen, Oosterwijk, Hemmink, Bouws, Klok, Reinders, Nijland en Drost

Wissels: Borgman, Görtz, Beukhof, Hardijk, Kaptein, Van de Belt, Hellegers en Mannes

Opstelling Capelle: Pape, Fischer, Pollemans, Van Eijk, De Bos, Bosscha, Van Der Sande, Kassels, Jansen, Slabbekoorn en Fortes Almeida dos Reis

Wissels: Goncalves, Yildirim, Elderhorst, Van Der Made, Knol, Luthart en Pollemans