Afbeelding

ProkkelOpPad

di 21 september 2021 Hardenberg

Een Prokkel staat voor een ‘prikkelende ontmoeting’ tussenmensen met en zonder een verstandelijke beperking. ProkkelOpPad is een spel met opdracht- en gesprekskaarten voor tijdens een wandeling door je buurt of stad. Een leuke manier om samen kennis te maken en in gesprek te raken over allerlei onderwerpen.

Op 8 september hebben 5 medewerkers van de gemeente Hardenberg en 5 cliënten die wonen en/of werken bij de Baalderborg Groep een ProkkelOpPad gelopen. De gemeente werd vertegenwoordigd door de afdeling sport, wijkteams Samen Doen, wethouder Mary Looman en medeorganisator Arjan Breukelman. Namens de Baalderborg Groep waren er enthousiaste cliëntmedewerkers aanwezig vanuit de winkel ’t Gilde en de Wijkboerderij in Baalder.

De wandeling werd in 2 groepen gelopen. Tijdens de wandeling moesten beide groepen verschillende opdrachten uitvoeren. Van foto’s maken tot meenemen wat je zoal op straat vindt. De wandeling eindigde in het gemeentehuis in de raadszaal. Er is nagepraat over wat we beleefd hebben onderweg en na het maken van de groepsfoto was iedereen blij met deze leuke ochtend! Met dank aan Janniek, Annemieke, Kevin, Ester en Henrieke en de medewerkers van het gemeentehuis en Ons Huis!

Lijkt het je leuk om ProkkelOpPad eens bij jou in de buurt te organiseren? Neem dan contact op met Ida Buist, coördinator Prokkelactiviteiten,i.buist@baalderborggroep

Seine Kiwiet, Jorn Tolsma, Herman Brokelman en Wim Kiwiet
Wim Kiwiet Nederlands Kampioen sjoelen Sport Ingezonden 4 uur geleden
Het herdenking monument aan de Moerheimstraat
Dedemsvaart herdenkt Nieuws Ingezonden 8 uur geleden
Het is maar net welke bodem onder je bedrijf ligt wat maakt of het interessant is om mee te doen.
De bodem onder je bedrijf Hardenberg 11 uur geleden
Afbeelding
Kerk en medisch Kerk 12 uur geleden
Afbeelding
Mode en accessoires: welke 90s-trends zien we nog steeds terug? Partnerbijdrage 13 uur geleden