Afbeelding

Jongeren krijgen vernieuwde skatebaan bij Punt

di 21 september 2021 Ommen

Het college van B en W van de gemeente Ommen stelt aan de gemeenteraad voor om in te stemmen met het initiatief van een groep jongeren uit Ommen voor de realisatie van een vernieuwde skatebaan bij het jongerencentrum Punt. Hiervoor wordt een krediet van maximaal 122.000 gevraagd.

Aanleiding voor de realisatie van een nieuwe skatebaan is dat de huidige skatebaan sterk verouderd is en daardoor een gevaar is bij gebruik. Zo zijn er scheuren in de ondergrond gemeld en worden de huidige materialen glad bij regen en erg heet in de zon. Dit kan voor nare glijpartijen zorgen. “De nieuwe skatebaan zal van beton zijn, dus duurzaam. Daarnaast vragen wij om een bedrag van maximaal 122.000 euro. In het verleden had de skatebaan sponsoren en die zullen naar alle waarschijnlijkheid nu ook een steentje bijdragen”, laat wethouder Scheele weten.

 WijZWelzijn heeft contact met deze groep jongeren en ziet de skatebaan als een goede mogelijkheid voor het versterken van de sociale samenhang. De voorwaarde die het college stelt is dat de skatebaan een openbaar toegankelijke voorziening is. Om dit te borgen wordt de groep jongeren gevraagd om duidelijke afspraken te maken over het openbare karakter van de skatebaan en in kaart te brengen hoe de skatebaan het algehele jongerenwerk kan versterken. “We maken goede afspraken met de jongerenwerker. Om overlast te voorkomen moeten de jongeren zich eigenaar voelen. Wij vinden deze afspraken erg belangrijk. Daarnaast is veiligheid belangrijk. Omdat de skatebaan dicht bij het jongerencentrum is gaan wij ervanuit dat de jongerenwerkers er op toe zien dat iedereen veilig gebruik kan maken van de skatebaan. En het roken van joints past hier natuurlijk niet bij”, aldus wethouder Scheele.

Er is een behoeftepeiling gedaan onder jongeren. Deze is door 61 jongeren ingevuld. Hiervan hebben 56 jongeren aangegeven graag een nieuwe skatebaan op deze plek te willen. “Ook ging bij sommige van de jongeren de voorkeur uit naar een voetbalveldje. Maar de meerderheid was voor een skatebaan”, vertelt wethouder Scheele. Daarnaast hebben ook nog eens 24 jongeren aangegeven wel mee te willen denken op het moment dat er een nieuwe skatebaan wordt gerealiseerd. 

Afbeelding
Gospelpaasdienst Hardenberg 11 uur geleden
Afbeelding
Drie voertuigen botsen op Hardenbergerweg bij Bergentheim Hardenberg 11 uur geleden
Afbeelding
Zoek het ei, paasstaakslepen en Sail Kampen Hardenberg 12 uur geleden
Afbeelding
Veenmuseum open haart deuren Twenterand 13 uur geleden
Afbeelding
De Koppel bij Hardenberg Buiten Hardenberg 13 uur geleden