Afbeelding

Gemeente geeft vrije kavels uit in de woonwijk Bransveen in Dedemsvaart

di 21 september 2021 Hardenberg

De gemeente Hardenberg geeft dit najaar weer kavels uit in woonwijk Bransveen in Dedemsvaart. kunnen zich vanaf 23 september tot en met 22 oktober 12.00 uur inschrijven voor een kavel voor een vrijstaande of twee-onder-kapwoning. In deze ronde geeft de gemeente 7 kavels uit. Het inschrijfformulier staat op www.hardenberg.nl/kavels.

In totaal worden er in Bransveen de komende jaren 95 nieuwe woningen gebouwd aan de oostkant van de wijk. De woningen komen tussen de Mittendorffwerf en de Stegerensallee. De gemeente Hardenberg geeft hier circa 40 kavels uit aan particulieren. Dat gebeurt in drie fases. De kavels in de eerste twee fases zijn uitgegeven. De gemeente start nu met het uitgeven van kavels in fase 3. 

7 kavels in de derde fase 

In deze derde fase geeft de gemeente nu 7 kavels uit. - 3 kavels voor een vrijstaande woning, 190 euro per vierkante meter exclusief 21 % btw. - 4 kavels voor een twee-ondereen-kapwoning, 180 euro per vierkante meter exclusief 21% btw. 

Particulieren kunnen hier zelf een woning (laten) bouwen. Naast de kavels die nu worden uitgegeven, liggen in de derde fase nog 5 kavels binnen de milieucirkel van een bedrijf in de buurt. De gemeente geeft deze 5 kavels nu nog niet uit.

 Inschrijven vanaf donderdag 23 september tot en met vrijdag 22 oktober 12.00 uur

Inschrijven voor een kavel is mogelijk vanaf donderdag 23 september via het inschrijfformulier op www.hardenberg.nl/kavels. Hier staat de verkavelingstekening en informatie over de inschrijfprocedure. Het inschrijfformulier is ook op te vragen bij het woonteam door te bellen naar 14 0523 of door te mailen naar woonteam@hardenberg.nl. 

De inschrijving sluit op vrijdag 22 oktober 2021 om 12.00 uur. Het volledig ingevulde inschrijfformulier moet dan bij de gemeente binnen zijn. De loting en toewijzing van de kavels is gepland op woensdag 27 oktober. Inschrijvers ontvangen hiervoor een uitnodiging. 

Medebouwer nodig bij twee-onder-een-kapwoning

Belangstellenden die een twee-onder-een-kapwoning willen bouwen schrijven samen met een medebouwer als koppel in. Wie nog geen medebouwer heeft gevonden kan contact opnemen met het woonteam. Mogelijk zijn er anderen die een medebouwer zoeken. 

Woningbouw kan direct starten

De gemeente is al gestart met het bouwrijp maken van dit deel van Bransveen. Als alles volgens planning verloopt, zijn de kavels bouwrijp bij de uitgifte. Kopers van een kavels kunnen na het verkrijgen van een omgevingsvergunning dus direct starten met de bouw van hun droomhuis.

Afbeelding
Bezoek het OV inloopspreekuur Hardenberg 15 minuten geleden
Afbeelding
Remastered presenteert nieuwe drummer Hardenberg 3 uur geleden
Afbeelding
Dialectmaand wordt afgesloten met boekpresentatie Hardenberg 3 uur geleden
Afbeelding
B&W stemmen voor aantal nieuwe stembureaus Hardenberg 4 uur geleden
Afbeelding
Gemeente zegt nee tegen tv-documentaire Hardenberg 5 uur geleden