Afbeelding

Eikels zijn geld waard bij boerderijwinkel De Ydenhoeve

di 21 september 2021 Hardenberg

De scharrelvarkens bij boerderijwinkel de Ydenhoeve in Collendoorn van de St. Bonte Bentheimers in het Vechtdal weten wel wat lekker is. Reikhalzend kijken ze dan ook uit naar de herfst, want dan vallen eindelijk de eikels naar beneden. En laten ze die nou het aller-lekkerste vinden!

Om de krulstaarten ook dit najaar weer extra te verwennen roepen Gert & Roel van de St. bonte Bentheimers in het Vechtdal alle kinderen op om eikels te verzamelen. En er valt nog iets mee te verdienen ook. Tot 23 oktober mogen ze hun buit namelijk bij de winkel inleveren. Daar worden de eikels gewogen en krijgen de kinderen meteen uitbetaald: 10 cent per kilo. Volgens boer Gert zijn eikels hét perfecte voer voor varkens. ,,Natuurlijker voer kun je niet krijgen”, vertelt hij. ,,Groente en fruitafval uit onze winkel lusten ze ook graag, maar dat is niet genoeg. Verder krijgen ze geplette gerst en gras, maar het liefst van alles eten ze toch eikels.” Dat je met het vullen van je tas vol eikels ook meteen lekker buiten in het bos bezig bent, is mooi meegenomen. ,,Een leuke activiteit voor het weekend of herfstvakantie! En als je de eikels komt brengen, kun je meteen zelf de varkens zien en knuffelen.” Die hebben op het boerenerf hun eigen plekje.

Je kunt tot 23 oktober de eikels iedere dag inleveren bij de Ydenhoeve die gevestigd is aan de Hofsteeweg 2 in Collendoorn 2

inlevertijden: maandag t/m vrijdag 10.00-18.00 uur, zaterdag 9.00-17.00 uur.

Afbeelding
'Doorgaande Lijnen' bij HardenbergArt Hardenberg 20 minuten geleden
Afbeelding
Workshop 'fietsknooppunt app' Hardenberg 50 minuten geleden
Afbeelding
Sjoelers in actie Hardenberg 1 uur geleden
Zo ziet de Aziatische hoornaar er uit .
'Jagen' op Aziatische hoornaar Hardenberg 1 uur geleden
Afbeelding
Waardering voor zwerfafvalvrijwilligers Hardenberg 1 uur geleden