Afbeelding

DialyseCentrumHardenberg bestaat 10 jaar!

ma 20 september 2021 Hardenberg

Tienjaar geleden op 19 september 2011 opende het DialyseCentrumHardenberg voor het eerst haar deuren voor cliënten met acuut en chronisch nierfalen in de regio. Het centrum is opgericht om buiten de muren van het ziekenhuis in een huiselijke sfeer hoogwaardige zorg te bieden. Wel is er directe samenwerking met het Saxenburgh Medisch Centrum wat aan de overkant van de weg ligt en dit jaar één jaar in gebruik is. Dit betekent een feestelijke september maand.

Binnen het DialyseCentrum Hardenberg werkt een klein zelfsturend team van drie nefrologen, dialyseverpleegkundigen, hospitality medewerkers, secretaresses, diëtiste, maatschappelijk werkster en tot slot diabetes verpleegkundige. Wij bieden de mogelijkheid tot peritoneaal dialyse en hemodialyse. Tevens vindt ook de nierpoli plaats binnen ons centrum. Tot slot worden de voorbereide onderzoeken voor transplantatie gecoördineerd.

Het 10 jarig bestaan wordt in de week van 19 september feestelijk gevierd. Cliënten ontvangen een mooie goodiebag die samengesteld is door lokale ondernemers van stad Hardenberg. Het centrum organiseert iedere dag leuke activiteiten voor cliënten waardoor de dialyseduur hopelijk minder lang wordt ervaren. Dinsdag wordt er een herdenkingsdienst georganiseerd voor nabestaanden, cliënten en het team om ontvallen cliënten van de afgelopen 10 jaar te herdenken.

Op social media plaatst het dialysecentrum wekelijks berichten om een kleine inkijk te geven in onze dialysewereld. Bent u benieuwd naar de donaties van de locale ondernemers van Hardenberg, bekijk dan ons social media account.

Afbeelding
Wandeltocht in Zuid Drenthe Hardenberg 37 minuten geleden
Afbeelding
Auto te water op N377 bij Slagharen, inzittenden ongedeerd Hardenberg 10 uur geleden
Afbeelding
Bestuurder van een bestelbus beland door onbekende oorzaak in de sloot bij Westerhaar Twenterand 14 uur geleden
Afbeelding
Ommajahuis officieel geopend Ommen 15 uur geleden
Afbeelding
Sfeervolle toertocht voor antieke motoren Hardenberg 18 uur geleden