Jan Tijhuis (rechts) op weg naar de volgend hole.
Jan Tijhuis (rechts) op weg naar de volgend hole.

Jan Tijhuis wint in rondje Par

do 9 september 2021 Ommen

Hij is het misschien wel aan zijn stand verplicht als oud-international, toch doet hij het elke week maar weer. Waar andere spelers moeite hadden met de baan scoorde Jan Tijhuis gewoon een rondje par. Dat de baan dit keer niet gemakkelijk was blijkt ook wel uit de score van Jan. Een dubbel bogey, bogey en (maar) drie birdies geven een rondje 54, door de indexering van de baan scoorde Jan ook nog 38 stableford en bracht zijn handicap nu naar -1.4.

Henri Duerink en Jan Hekman, beide uit Ommen, waren de volgende met een rondje 59 voor Henri en een rondje 60 voor Jan. Henri scoorde deze ronde geen enkele birdie, maar wel vier bogeys. Jan scoorde 1 birdie, drie bogeys, maar ook twee dubbel bogeys. Bert Wolbers scoorde een rondje van 61 slagen, 1 birdie, zes bogeys en een dubbel bogey. Maar wel 40 stableford punten, zodat zijn handicap van 8.1 naar 7.3 gaat.

Dat de baan deze week moeilijk was bleek ook uit de gescoorde stablefordpunten, alleen Jan Tijhuis en Bert Wolbers wisten hun handicap te verlagen. Vijf spelers speelden in de zo genaamde buffer, Rik Ebben, Jan Hekman (O) Theo Otten, Gerrit Tempert en Henri Duerink. De rest moest toezien na de wedstrijd dat zijn of haar handicap weer naar boven was gegaan.

Er zijn nu 23 wedstrijden gepeeld van de geplande 28 dit seizoen. Aan het eind van de competitie tellen de beste twintig uitslagen van de spelers mee voor de eindrankschikking voor zowel het strokeplay- als stablefordklassement. Enige afsplitsing wordt zichtbaar, maar de echte duidelijkheid moet nog komen.

Afbeelding
Eenzijdig ongeval op Dedemsvaartseweg-Noord in Lutten Hardenberg 18 minuten geleden
Afbeelding
Auto raakt te water aan de Hoofdvaart in Dedemsvaart Hardenberg 11 uur geleden
Afbeelding
Bijzondere Vrijheidscolleges voor basisscholen uit Ommen Ommen 16 uur geleden
Afbeelding
'Doorgaande Lijnen' bij HardenbergArt Hardenberg 20 uur geleden
Afbeelding
Workshop 'fietsknooppunt app' Hardenberg 21 uur geleden