Afbeelding

Afscheid

wo 29 september 2021 even sToren

Ik begon mijn carrière als bassist in een band op zestienjarige leeftijd. Na twee repetities en slechts één optreden werd ik uit de band geschopt. Reden: gebrek aan Rock & Roll. Volkomen terecht.

De tweede band moest ik verlaten door gebrek aan loyaliteit. Lees: wanneer de bandleider het behaagde, diende ik op te draven voor repetities, ongeacht bezigheden of afspraken. Ik was dan wel goed maar na verloop van tijd niet gek meer. Van de derde band nam ik zelf afscheid. Ik ging emigreren naar het Vechtdal, namelijk. Dan is er nog een variant en die vindt aanstaande zaterdag plaats: we nemen als band afscheid.

In 2013 razendsnel opgericht voor de laatste Koninginnedag. Er was één kroeg in Vroomshoop die nog geen band had. Of wij daar wilden spelen. Alles op het laatste moment, vooruit, wij hadden een naam: Short Notice. Toen wij pas na twee jaar goed op stoom waren spraken we af geen uitdaging te schuwen. Zo speelden we tussen de sinaasappels en bananen in de plaatselijke supermarkt, op een wankel vlot op de Vecht waarbij regelmatig onze dure apparatuur overboord dreigde te vallen, zodat van spelen weinig kwam, en waren we de Pietenband bij de laatste intocht van de Sint. Maar we speelden ook met SDG Ane, tijdens de Samenloop voor Hoop en als begeleidingsband in het theater.

Op pad met de band. Het is elke keer weer het schoolreisgevoel. Tjolk en rang in de rugzak. Hyper van verwachting. Bij de vier tikken vooraf van de drummer gaat de tijd op de rem tot het laatste akkoord van de avond. Avonden van euforie en van diepe teleurstelling. Maar altijd zin in de volgende. En zaterdag dus de laatste. Op zoek naar nieuwe horizonten & vergezichten...

Afbeelding
Remastered presenteert nieuwe drummer Hardenberg 21 minuten geleden
Afbeelding
Dialectmaand wordt afgesloten met boekpresentatie Hardenberg 1 uur geleden
Afbeelding
B&W stemmen voor aantal nieuwe stembureaus Hardenberg 2 uur geleden
Afbeelding
Gemeente zegt nee tegen tv-documentaire Hardenberg 2 uur geleden
Afbeelding
FNV 'bespreekt' financieel misbruik van ouderen Hardenberg 2 uur geleden