Afbeelding

Terug van vakantie

wo 1 september 2021 Politie aan het woord

Het is zaterdagochtend 6.00 uur en ik kom het bureau in Hardenberg binnengelopen. Terug na 3 weken vakantie zit ik nog een beetje in de vakantiemodus. 

Samen met mijn collega’s bespreken we onze vakanties onder het genot van een kop koffie. Bij mijn 3de kop koffie besluit ik om de computer maar eens aan te zetten. 225 mailtjes zie ik in het scherm. Ik begin te lezen om te kijken wat er de afgelopen weken is gebeurd.

Het duurt echter niet lang of de eerste melding van een loslopende koe verstoord mijn ‘mailwegwerkproductiviteit’.

Vervolgens dient de volgende melding zich aan en zijn mijn collega en ik onderweg naar een vermissing. De casus blijkt complex waarna we overleg voeren met een chef om de situatie goed in te kunnen schatten. 

Nadat we dit hebben gedaan worden we nog tijdens het gesprek met familie alweer opgeroepen voor een volgende melding.

Dit betreft een reanimatie waarbij we de dichtstbijzijnde auto zijn.

Snel stappen we in ons voertuig om vervolgens met spoed naar de locatie te rijden. De ambulance is al bezig en onze taak ligt vooral in de opvang van familie. Nadat het slachtoffer naar het ziekenhuis wordt overgebracht en we de woning uitlopen komt de volgende melding alweer binnen op ons scherm in de auto. Een conflict aan de andere kant van de gemeente Hardenberg. Terwijl we onderweg zijn, bellen we met de melder, waarna we een redelijke inschatting kunnen maken van de situatie. Gelukkig blijkt het mee te vallen en kunnen we het afdoen doormiddel van bemiddeling.

De ochtend is ondertussen al ruimschoots voorbij en we rijden richting het bureau om een broodje te eten. 

Bij de laatste happen van de lunch worden we vervolgens alweer opgeroepen

Voor een melding waarbij vals geld is uitgegeven. In overleg met de melder besluiten we om eerst meer informatie te verzamelen voordat we verder actie kunnen ondernemen. 

Ondertussen is het 15.00 uur en rijden we naar het bureau. De meldingen moeten nog op papier en mijn mailbox is nauwelijks geslonken. Mijn eerste dienst na de vakantie zit erop. ‘Welkom terug!’ zegt een collega met een knipoog.

Frank Scheper

Wijkagent Hardenberg

Afbeelding
Gospelpaasdienst Hardenberg 6 uur geleden
Afbeelding
Drie voertuigen botsen op Hardenbergerweg bij Bergentheim Hardenberg 6 uur geleden
Afbeelding
Zoek het ei, paasstaakslepen en Sail Kampen Hardenberg 6 uur geleden
Afbeelding
Veenmuseum open haart deuren Twenterand 8 uur geleden
Afbeelding
De Koppel bij Hardenberg Buiten Hardenberg 8 uur geleden