Afbeelding

Werkzaamheden in het Vechtpark door rietverplaatsing

do 26 augustus 2021 Hardenberg

De gemeente werkt aan verbeterde natuur en recreatieve beleving in het Vechtpark. Tussen 1 september en 15 oktober wordt er gegraven en met grond gereden in het Vechtpark.

Er wordt gewerkt op om twee locaties: langs het evenemententerrein aan de Heemsermarsweg en de Monding Oude Radewijkerbeek ter hoogte van de Kruserbrink/ brug J.C. Kellerlaan. Bij het evenemententerrein wordt het riet over een afstand van 250 meter verwijderd. Nadat het riet is gemaaid wordt de grond met de rietwortels afgegraven. De laagte wordt daarna weer opgevuld met andere grond en ingezaaid met gras. Bij de Kruserbrink wordt een gedeelte van het terrein afgegraven en daar wordt het riet aangebracht, in de vorm van een rietmoeras.

Waarom wordt het riet verplaatst Riet is waardevol voor de natuurlijke verscheidenheid (biodiversiteit) in het Vechtpark. Het trekt verschillende nieuwe soorten vogels aan zoals de Rietzanger en de Blauwborst. Maar riet kan ook hinderlijk zijn voor het uitzicht en de recreatieve beleving, die ook belangrijk zijn in delen van het Vechtpark, zoals rond het haventje en het evenemententerrein.

Daarom heeft de gemeente besloten om deze verbetering toe te passen. Door op de ene plek het riet weg te halen krijgt de recreatieve beleving meer ruimte. Door op de andere plek een rietmoeras aan te leggen, krijgen daar juist de natuurwaarden meer ruimte om zich te ontwikkelen. Natuur en recreatie kunnen zich zo allebei nog beter ontwikkelen in het Vechtpark.

Wereld Tai Chi dag 2023
Tai Chi op het Kalkoventerrein in Dedemsvaart Nieuws Ingezonden 4 uur geleden
juf Anita toegezongen door de kinderen van De Spreng-El
40-jarig jubileum juf anita Nieuws Ingezonden 6 uur geleden
Afbeelding
Beerze Bulten viert 75-jarig bestaan met blik op de toekomst Hardenberg 7 uur geleden
Afbeelding
Concert in het Landgoedcentrum Vilsteren Hardenberg 9 uur geleden
Afbeelding
'SIEN-dienst' in Höftekerk Ommen 10 uur geleden