Afbeelding

Hoe ervaart u de veiligheid en leefbaarheid in uw buurt?

do 26 augustus 2021 Hardenberg

I&O Research heeft naar 1951 willekeurig gekozen inwoners een uitnodiging verstuurd om een vragenlijst van de veiligheidsmonitor in te vullen. Dit is een onderzoek naar criminaliteit, onveiligheid, buurtproblemen en ook het optreden van gemeente en politie bij u in de buurt. Door uw mening te geven, kunt u bijdragen aan de leefbaarheid en veiligheid in uw buurt.

In het onderzoek komen verschillende onderwerpen aan de orde, zoals de leefbaarheid en overlast in de buurt, het functioneren van politie en gemeente, onveiligheidsgevoelens en criminaliteit. Om een representatief beeld te krijgen, is een steekproef genomen uit alle inwoners van 15 jaar en ouder. In totaal zijn bijna 2000 inwoners geselecteerd. Zij hebben een brief ontvangen met de vraag mee te doen aan het onderzoek. In de brief staat een inlogcode waarmee de vragenlijst online ingevuld kan worden. Voor de betrouwbaarheid van het onderzoek is het van belang dat zoveel mogelijk inwoners die benaderd zijn, meedoen aan het onderzoek. Inwoners die geen brief ontvangen, zijn niet geselecteerd om deel te nemen aan het onderzoek.

Diverse organisaties zetten zich samen met de gemeente dagelijks in voor de veiligheid van inwoners. Om de veiligheidsplannen van de gemeente goed af te stemmen op wat er leeft onder inwoners is het voor de veiligheidspartners belangrijk te weten wat de wensen en ervaringen van inwoners zijn op het gebied van veiligheid. De uitkomsten van het veiligheidsonderzoek vormen belangrijke bouwstenen voor de veiligheidsplannen voor de komende jaren.

Dit onderzoek wordt op gemeentelijk en op landelijk niveau uitgevoerd. De resultaten worden in het voorjaar van 2022 verwacht.

Wereld Tai Chi dag 2023
Tai Chi op het Kalkoventerrein in Dedemsvaart Nieuws Ingezonden 11 uur geleden
juf Anita toegezongen door de kinderen van De Spreng-El
40-jarig jubileum juf anita Nieuws Ingezonden 12 uur geleden
Afbeelding
Beerze Bulten viert 75-jarig bestaan met blik op de toekomst Hardenberg 14 uur geleden
Afbeelding
Concert in het Landgoedcentrum Vilsteren Hardenberg 16 uur geleden
Afbeelding
'SIEN-dienst' in Höftekerk Ommen 16 uur geleden