Afbeelding

Afrikaloop met nieuwe routes

zo 15 augustus 2021 Coevorden

Van 16 tot en met 22 oktober organiseert de Andreas Manna Stichting (AMS) de inmiddels bekende Afrikaloop. Dit jaar met geheel nieuwe wandelroutes. Het is een wandelweek in het mooie Drenthe. Uiteraard kunt u naar keuze ook 1 dag of 2 of meerdere dagen meewandelen.

Laat u verrassen, geheel nieuwe routes door bijzonder mooie natuurgebieden, langs oude tot de verbeelding sprekende dorpjes. De start en finish is elke dag vanuit een ander dorp of andere plaats. De eerste dag in Hoogeveen, vervolgens in De Wijk, Ruinerwold, Uffelte, Beilen, Pesse en Echten. De dag dat u meewandelt is het adres van start en finish dezelfde. U kunt kiezen uit vier verschillende afstanden. De eerste mogelijkheid is 15 of 25 kilometer. U start dan in de ochtend. Wilt u 10 kilometer lopen kan dat ook, u start dan later. Wilt u 35 kilometer lopen, dan loopt u na de 15 kilometer route de route van 10 kilometer twee keer. Langs de routes zijn meerdere gezellige pauzeposten. Bij alles worden de op dat moment geldende regels betreffende COVID-19 in acht genomen. In verband met deze regels worden er ook dit jaar door de AMS geen overnachtingen in de dorpen verzorgd.

Toch is er een mogelijkheid om te overnachten. Minicamping Schonewille in Nieuweroord heeft zijn hulp aangeboden. Een plaats van rust, ruimte en veel natuur. De camping ligt niet ver van de startplaatsen waar de Afrikaloop dagelijks begint en eindigt. Tegen een bedrag van 20 euro per overnachting kunt u een staanplaats boeken, ongeacht het aantal personen. U zorgt zelf voor bijvoorbeeld een caravan, tent of camper. Dit bedrag, evenals het inschrijfgeld voor het wandelen, komt geheel ten goede aan de kinderen in nood in Kenia, waarvoor de Afrikaloop wordt georganiseerd. De gezellige sfeer, de goede verzorging en het enthousiasme van de vrijwilligers zijn onveranderd en zij zien naar u uit.

Voor meer informatie, of opgave voor het wandelen en eventueel boeken van de staanplaats zie www.andreasmanna.org/afrikaloop-2021.

Afbeelding
Gospelpaasdienst Hardenberg 2 uur geleden
Afbeelding
Drie voertuigen botsen op Hardenbergerweg bij Bergentheim Hardenberg 2 uur geleden
Afbeelding
Zoek het ei, paasstaakslepen en Sail Kampen Hardenberg 3 uur geleden
Afbeelding
Veenmuseum open haart deuren Twenterand 4 uur geleden
Afbeelding
De Koppel bij Hardenberg Buiten Hardenberg 4 uur geleden