Afbeelding

Peter Mijnheer winnaar rapid schaaktoernooi

zo 8 augustus 2021 Hardenberg Ingezonden

Jan v.d. Veen won op vrijdag 30 juli van Bernard van Lenthe doordat hij niet kon voorkomen dat Jan zou promoveren met een te creëren vrijpion. Marten Zwaagstra kwam tegen Arie van Wageningen een pion achter te staan, te veel van het goede tegen het talent van het eerste team! Jeugdig talent Jasper Hamhuis versloeg Edgar Spanjers: geen geringe prestatie! Edgar kwam een pion achter te staan en geraakte onder matdreiging. Een en ander was te veel van het goede.

Mark Benninga kreeg van de kant van Feline Waardenburg met de Caro-Kann te maken (e4 c6) en bleek vergeten te zijn hoe daar adequaat mee om te gaan. Wellicht werkte het laat aankomen op de club hier ook psychologisch. Weliswaar wist Benninga Feline het loperpaar afhandig te maken, maar zonder enig voordeel. Vervolgens kwam Feline met aanval op het centrum en had al vroeg een stuk of de dame kunnen winnen. Dat overzag ze, maar chaos op het bord bleek vervolgens toch in haar voordeel. Gefeliciteerd! Dinand Wilps won een stuk van Jan Bosch en daarmee ook de partij.

Afgelopen vrijdagavond was goed voor een rapidtoernooi, met 7 ronden van 15 minuten per partij per persoon. Peter Mijnheer werd met 6 en half uit 7 de ongeslagen winnaar. Proficiat! Tweede werd Jan van der Veen met 5 en halve punt, gevolgd door Arie van Wageningen met 4,5. Caroline Slingerland en Richard Hendriks waren allebeide goed voor 4 punten. Mark Benninga, Marten Zwaagstra en Dinand Wilps kwamen alle 3 op 3 punten uit, terwijl Jasper Hamhuis en Rutger Hesselink er 2,5 behaalden. Bernard van Lenthe, bekend van het winnen van diverse snelschaaktoernooien, had de wind afgelopen vrijdag niet mee: twee punten. Edgar Spanjers hield het op anderhalf, eveneens ver beneden zijn normale taks. Dinand won van Bernard en Rutger, geen slechte prestatie. Ondergetekende kreeg heel goede schaakanalyses van onder anderen Peter Mijnheer, Richard Hendriks, Caroline Slingerland en Jan v.d. Veen.

Canadese guldenroede
Kindermiddag bij De Koppel Hardenberg 54 minuten geleden
Afbeelding
Veilig online met de Regiobank Hardenberg 4 uur geleden
Afbeelding
Opwekkingsliederen zingen in de Sionskerk in Mariënberg Nieuws Ingezonden 6 uur geleden
Afbeelding
Wandeltocht Vilsteren samen actief Hardenberg 7 uur geleden
Afbeelding
Eenzijdig ongeval op Dedemsvaartseweg-Noord in Lutten Hardenberg 7 uur geleden