Eindelijk weer een ‘normale’ herdenking

wo 11 augustus 2021 Hardenberg Ingezonden

Het bestuur van de Stichting Indië-Monument Hardenberg en Oorlogskampslachtoffers nodigt u uit om op zondag 15 augustus, om 19.30 uur, aanwezig te zijn bij de jaarlijkse herdenking in het Indiëplantsoen te Hardenberg. Tijdens deze plechtigheid herdenkt men de Hardenbergse jongens die in Indië gesneuveld zijn en de slachtoffers van de Japanse bezetting.

Na de bijzondere herdenking van 2020 is er nu gelukkig weer een bijna normale herdenking mogelijk. Het bestuur gaat er vanuit dat de nu geldende regels ook op 15 augustus nog van kracht zijn. Dit betekent dat met name de anderhalve meter regel wordt aanhouden. Dit wordt gedaan door onder andere de stoelen op de gewenste afstand te plaatsen. Dit geldt ook voor het samenzijn na afloop in de Voorveghter.

De stichting heeft in aanloop naar de herdenking een aantal filmpjes geplaatst op het internet over het ontstaan en de onthulling van het monument dat al 23 jaar onderdeel is van het stadsbeeld van Hardenberg. Deze film is toentertijd gemaakt en nu gedigitaliseerd. De originele film is in kleine stukken verdeeld en wordt met tussenposen op het YouTubekanaal van de stichting geplaatst. Sinds afgelopen zaterdag staat daar een ‘klankbeeld’, zoals de film officieel is genoemd, van de zes jongens uit de gemeente Hardenberg die hun leven verloren in het voormalig Nederlands-Indië. Een eenvoudig maar waardig beeld van hun veel te korte leven.

Voor de meest actuele informatie kunt u terecht op www.indiemonument-hardenberg.nl en op de facebookpagina van de stichting.

Wereld Tai Chi dag 2023
Tai Chi op het Kalkoventerrein in Dedemsvaart Nieuws Ingezonden 12 uur geleden
juf Anita toegezongen door de kinderen van De Spreng-El
40-jarig jubileum juf anita Nieuws Ingezonden 13 uur geleden
Afbeelding
Beerze Bulten viert 75-jarig bestaan met blik op de toekomst Hardenberg 15 uur geleden
Afbeelding
Concert in het Landgoedcentrum Vilsteren Hardenberg 17 uur geleden
Afbeelding
'SIEN-dienst' in Höftekerk Ommen 17 uur geleden