Afbeelding

Waterdiertjes zoeken bij De Koppel

zo 8 augustus 2021 Hardenberg Ingezonden

In de zomervakantie organiseren het IVN en De Koppel op vrijdag 13 augustus voor de derde keer het altijd spannende waterdiertjes vangen en bekijken. De activiteit is met name leuk voor kinderen tussen de zes en tien jaar.

Het vangen gebeurt in groepjes onder leiding van Marlis Hoek en Ineke Rood. De kinderen krijgen een schepnetje en een teiltje. Met behulp van een zoekkaart worden vervolgens de namen van de diertjes opgezocht. Momenteel zitten er in het water dikkopjes, bootsmannetjes, schaatsenrijdertjes, waterpissebedden en staafwantsen. Vanzelfsprekend worden de diertjes even later weer losgelaten. Ook onderzoeken de kinderen het water en kijken ze naar de kwaliteit. Geef je wel op, want vol is vol. Tijd: van 14.00 tot 15.00 uur. Voor informatie en opgave: 0523-273388.

De Koppel is te vinden aan de Vechtstraat 8 te Hardenberg. Openingstijden in augustus: dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en in de weekenden van 13.00 tot 16.00 uur. De Koppel is een van de 5 Anjerpunten in het Vechtdal. Zie ook www.dekoppel.com.

Afbeelding
Auto raakt te water aan de Hoofdvaart in Dedemsvaart Hardenberg 9 uur geleden
Afbeelding
Bijzondere Vrijheidscolleges voor basisscholen uit Ommen Ommen 14 uur geleden
Afbeelding
'Doorgaande Lijnen' bij HardenbergArt Hardenberg 18 uur geleden
Afbeelding
Workshop 'fietsknooppunt app' Hardenberg 19 uur geleden
Afbeelding
Sjoelers in actie Hardenberg 19 uur geleden