Afbeelding

Vaccinatie zonder afspraak ook in Hardenberg

do 29 juli 2021 Hardenberg

GGD IJsselland start vanaf vrijdag 30 juli in de Evenementenhal in Hardenberg met ‘prikken zonder afspraak’. “We krijgen positieve reacties op de vrije inloop in Dalfsen en Zwolle. Daarom blijven we dit daar doen. En omdat we voldoende vaccins ontvangen, kunnen we het vanaf morgen ook aanbieden in Deventer en Hardenberg. Let wel op: het is voor mensen die nog GEEN vaccinatie hebben gehad”, zegt Jacco van Gastel, waarnemend projectleider COVID19 Vaccinatie.

Tijdens openingstijden (zie hieronder) kun je gewoon binnenlopen voor je vaccinatie. Voorwaarde is dat je nog niet gevaccineerd bent. Ben je tussen de 12 en 18 jaar (geboren voor 1 juli 2009)? Dan krijg je het vaccin BioNTech/Pfizer. Ben je 18 jaar of ouder? Dan kun je kiezen voor vaccinatie met Janssen (1 prik) of BioNTech/Pfizer (2 prikken).

Service

Van Gastel: “Het is mooi dat we deze service kunnen bieden. Zo kunnen mensen zich laagdrempelig laten vaccineren en zichzelf, en hun omgeving, beschermen tegen bijvoorbeeld de Deltavariant van het coronavirus. Ik zou zeggen, kom langs, onze medewerkers zitten er klaar voor. Neem je identiteitsbewijs en gezondheidsverklaring mee. Vul de gezondheidsverklaring alvast thuis in, dan kun je snel door”.

Registratie op locatie

De gezondheidsverklaring vind je bij de uitnodigingsbrief die je van het RIVM hebt gekregen, en op de website van GGD IJsselland. De GGD zorgt ter plekke voor je registratie, zodat je goed in het systeem komt te staan. Je hebt van Janssen maar één prik nodig. Van Moderna en BioNTech/Pfizer twee. Van Gastel: “De datum voor de afspraak voor de tweede prik wordt meteen met je gemaakt. Je kunt zelf bepalen wanneer je op die dag binnenloopt.”

Houd rekening met wachttijd

“We weten niet hoeveel mensen er zonder afspraak binnen komen lopen. In Dalfsen en Zwolle loopt het goed door, maar het kan natuurlijk zijn dat je even moet wachten. Of dat op een gegeven moment de vaccins voor die dag op zijn”, waarschuwt Van Gastel. “Dus kom op tijd, dan vis je niet achter het net”. De Evenementenhal is dagelijks geopend van 8.00 tot 18.30 uur.

Afbeelding
Gospelpaasdienst Hardenberg 6 uur geleden
Afbeelding
Drie voertuigen botsen op Hardenbergerweg bij Bergentheim Hardenberg 6 uur geleden
Afbeelding
Zoek het ei, paasstaakslepen en Sail Kampen Hardenberg 6 uur geleden
Afbeelding
Veenmuseum open haart deuren Twenterand 7 uur geleden
Afbeelding
De Koppel bij Hardenberg Buiten Hardenberg 7 uur geleden