Het bestuur van de Oranjevereniging. V.l.n.r.: Marieke Hindriks, Karin Ekkel, Ger Schuldink en Hans Spijker. Op de foto ontbreekt Arno Bunskoeken.
Het bestuur van de Oranjevereniging. V.l.n.r.: Marieke Hindriks, Karin Ekkel, Ger Schuldink en Hans Spijker. Op de foto ontbreekt Arno Bunskoeken.

Oranjevereniging Bergentheim met opheffing bedreigd

di 27 juli 2021 Hardenberg Ingezonden

Net als veel andere besturen, worstelt het bestuur van de Oranjevereniging in Bergentheim al jaren met een tekort aan bestuursleden. In de notulen van 2010 is te lezen dat er – ook toen al – een dringende behoefte is aan meer bestuursleden. En toen bestond het bestuur nog uit tien personen! De afgelopen jaren is de omvang van het bestuur echter alleen maar verder afgenomen en het bestaat op dit moment uit maar vijf personen.

In 2019 heeft het bestuur al moeten melden dat zij zich geen gelegenheid zag om een festiviteit te organiseren ter ere van 75 jaar vrijheid. Na deze melding kwam er in het dorp gelukkig een beweging op gang, waardoor er uiteindelijk twee werkgroepen gevormd konden worden en er een heel mooi programma is neergezet. Helaas kon dat vanwege de coronamaatregelen uiteindelijk niet doorgaan, maar het bestuur was erg blij met de inzet en het enthousiasme van de werkgroepleden.

Om Koningsdag te kunnen blijven vieren moeten we een beroep kunnen doen op voldoende mensen om dat ook te kunnen organiseren. De laatste jaren zijn de vereisten met betrekking tot veiligheid en dergelijke alleen maar zwaarder geworden, waardoor we meer mensen nodig hebben, zowel in de voorbereiding als op de dag zelf.

De Oranjevereniging nadert echter langzamerhand het punt waarop het voortbestaan van de vereniging kritiek wordt. Als er geen nieuwe bestuursleden gevonden kunnen worden, dan ziet het huidige bestuur zich genoodzaakt om de vereniging op te heffen. Het bestuur wil echter nog een laatste poging wagen door mensen op te roepen om zich aan te melden als bestuurslid.

Aanmeldingen kunnen tot uiterlijk 1 september gedaan worden via oranjebergentheim@hotmail.com.

Het is maar net welke bodem onder je bedrijf ligt wat maakt of het interessant is om mee te doen.
De bodem onder je bedrijf Hardenberg 2 uur geleden
Afbeelding
Kerk en medisch Kerk 3 uur geleden
Afbeelding
Mode en accessoires: welke 90s-trends zien we nog steeds terug? Partnerbijdrage 4 uur geleden
Afbeelding
College bezoekt Buitengebied Gramsbergen Hardenberg 6 uur geleden
Afbeelding
Taalschool Hardenberg is verhuisd Hardenberg 6 uur geleden