Mirthe (re) en Marit (li) bepakt en bezakt op weg naar Maastricht
Mirthe (re) en Marit (li) bepakt en bezakt op weg naar Maastricht

Girl Power

wo 28 juli 2021 Hardenberg Ingezonden

Het zal vast bij velen wel bekend zijn dat dwars door onze regio het Pieterpad loopt. Een looproute van ongeveer 500 kilometer van Pieterburen (boven in Groningen) tot aan de Pietersberg bij Maastricht (onder in Limburg). Een looproute verdeeld over 26 wandelingen van gemiddeld 20 kilometer. Regelmatig zie je in Hardenberg in de buurt van het station mensen lopen op wandelschoenen. Ze gaan aan een wandeling beginnen richting Ommen óf hebben zojuist een wandeling vanaf Coevorden afgerond. Zo proberen ze in een paar jaar tijd het hele Pieterpad te lopen.

Twee stoere meiden uit Hardenberg, Mirthe Altena (19) en Marit Dijkstra (18), besloten in dit voorjaar het Pieterpad in vier weken tijd uit te lopen. Behalve heel wat training vooraf, offerden ze daarmee ook vier weken van hun vakantie op. Een hele uitdaging. Om de druk voor henzelf nog groter te maken besloten ze dit openbaar te maken, door te gaan lopen voor een goed doel, namelijk het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam.

Op zaterdag 3 juli werden beiden naar Pieterburen gebracht door de zus van Mirthe. Vandaar vertrokken zij voor een lange (en bijna dagelijkse) wandeling naar Maastricht. Mensen die zo nu en dan een route lopen doen dat met een rugzakje met wat drinken en een broodje voor onderweg. Mirthe en Marit werden heel wat zwaarder belast: een tentje, matras, slaapzak, kleren, regenkleding, gasflesje, kooktoestelletje, enz. enz. En ze moesten ook door delen van ons land waar alles niet zo vlak is als wij hier gewend zijn.

Vorige week moesten zij wat creatief zijn en sommige routes veranderen door het hoge water in Brabant en Limburg. Vandaag (28 juli) hopen zij aan te komen in Maastricht.

Meer dan honderd donateurs hebben ervoor gezorgd dat hun streefbedrag voor het Sophia Kinderziekenhuis is gehaald. Maar doneren voor dit goede doel kan nog steeds. Kijk hiervoor op www.kominactievoorsophia.nl/actie/pieterpad.

Afbeelding
Leer alles over fotograferen met je smartphone Hardenberg 3 uur geleden
Afbeelding
Expositieseizoen van Kunst onder de Wieken van start Ommen 4 uur geleden
Afbeelding
Sjoeluitslag van De Krim Hardenberg 4 uur geleden
Afbeelding
Scholen in Slagharen herdenken Hardenberg 4 uur geleden
Proefkamer het Reestdal
Leerlingen van de Langewieke krijgen een kookworkshop bij Proefkamer het Reestdal. Hardenberg Ingezonden 5 uur geleden