Afbeelding
G. Brokelman

Kas Haverkort richt vizier op F1-stoeltje

zo 11 juli 2021 Hardenberg Ingezonden

Al vanaf zijn derde jaar was Kas Haverkort twee keer per week te vinden op de kartbaan. Daarnaast reisde hij samen met zijn ouders door heel Europa om met veel succes deel te nemen aan internationale kartwedstrijden. Zijn talent bleef niet onopgemerkt. Het was dan ook slechts een kwestie van tijd voordat hij zou worden opgenomen in één van Europa’s grootste raceteams, namelijk dat van MP Motorsport. Samen met dit team beleefde Kas een droomstart in het Spaanse Formule 4-kampioenschap.

In zijn debuutjaar werd hij gelijk al kampioen! Dit seizoen is Kas te vinden in de zogenaamde Formula Regional European Championship by Alpine. Een zwaar bevochten klasse waarin de start even moeizaam leek te gaan. Een andere auto, nieuw type banden en een zoektocht naar de juiste afstelling gaven de nodige uitdagingen aan het MP-Motorsport team. Maar dankzij de voortreffelijke technici en Kas zijn winnaarsmentaliteit worden er sinds de laatste wedstrijden weer punten behaald. Vol vertrouwen wordt er dan ook uitgekeken naar de eerstvolgende race op circuit Spa Francorchamps. Een vergelijking met de carrière van Max Verstappen is gauw gemaakt en ook zeer terecht, echter is Sebastian Vettel hét grote voorbeeld voor Kas. Hij is dan ook vastberaden om een stoeltje te gaan bemachtigen bij Ferrari. 

Om dit doel te bereiken zijn er naast talent en wilskracht ook de nodige financiële middelen nodig. Dankzij Kas’ management Comeback Sports zijn er al de nodige grotere sponsoren aangetrokken. Maar ook voor kleinere bedrijven en/of particulieren bestaat de mogelijkheid om Kas te steunen middels ‘ClubKas’. De leden hiervan kunnen sowieso jaarlijks een zogenaamde ‘Finishparty’ tegemoet zien bij ‘Haverkort Eten&Drinken’ in Slagharen zoals vrijdag 9 juli ook gebeurde. In een ontspannen setting kregen de leden alle tijd om met Kas in contact te komen en met hem en zijn racebolide op de foto gezet te worden. Er zijn dus meerdere mogelijkheden om sponsor en daarmee promotor te worden van dit unieke racetalent uit Hardenberg op weg naar de Formule 1. Op de site KasHaverkort.nl is alle denkbare informatie terug te vinden.

Afbeelding
Zangdienst Twenterand 22 minuten geleden
Afbeelding
Bridge kring Vroomshoop Twenterand 1 uur geleden
Seine Kiwiet, Jorn Tolsma, Herman Brokelman en Wim Kiwiet
Wim Kiwiet Nederlands Kampioen sjoelen Sport Ingezonden 11 uur geleden
Het herdenking monument aan de Moerheimstraat
Dedemsvaart herdenkt Hardenberg Ingezonden 15 uur geleden
Het is maar net welke bodem onder je bedrijf ligt wat maakt of het interessant is om mee te doen.
De bodem onder je bedrijf Hardenberg 17 uur geleden